lalalalider

Páginas: 20 (4855 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2014
Natàlia: és una dona que es marcada pels costums de les classes baixes de l'època, que patia molt, com altres dones de la seva època, amb un caràcter molt dèbil i necessitada d'ajuda en algunes ocasions de la obra.

Viu en el barri de Gràcia de Barcelona, a la Plaça del Diamant, coneix al seu futur marit, en Quimet. Té dos fills: l'Antoni i laRita. La guerra fa canviar la vida d'aquesta i ambla mort del seu marit, fan veure el món amb altres ulls, més tard s'ajunta amb l'adroguer, l'Antoni.

És una noia bastant innocent, que no se n'adona gaire de tot allò que l'envolta, atractiva i bastant llesta.. A mida que creix se n'adona que la vida no és tant bonica com ella pensava. És un personatge rodó que lluita contra tot allò que la rodeja, i lluita per sobreviure en els anys més durs dela seva vida, que va evolucionant al llarg de l'obra.

En la primera etapa se sotmet a tot allò que li ordenen i accepta tot allò que li manen, però amb la guerra i la mort del seu marit, comença la segona etapa d'alliberament, on es treu el nom que li havia posat en Quimet, Colometa, que és com el pas a la llibertat, i es casa amb l'adroguer.

És la narradora de tota la història, en ladescripció que fa tant detallada d'en Quimet, ens mostra la importància que té aquest en la seva vida. Amb ella protagonitza uns del conflictes de l'obra: la problemàtica relació home-dona en el marc d'una institució matrimonial masclista.

Quimet: és el primer marit de Natàlia. És molt gelós, i també molt masclista, però tot això no serà impediment per a que Natàlia continuí enamorada d'ell fins queli comuniquen que ell ha mort a la Guerra.

Treballava a una ebenisteria, i en el seu temps lliure criava coloms, encara que tant il·lús en comptes de vendre'ls els regalava perquè li feia gràcia.

També es pot dir que és una persona molt controladora, en quant la Natàlia no li fa cas, perquè està ocupada amb els nens s'inventa alguna excusa per cridar l'atenció d'aquesta. També es pot dirque era molt viu anava d'un lloc a un altre, sempre estava fent coses, però també quan estaven fent el pis ell s'anava per no treballar, molt dissimulat.

A nivell físic:

“Tenia els cabells com un bosc, plantats damunt del cap rodonet, lluents com el xarol. Se'ls pentinava a cops de pinta i a cada cop de pinta se'ls allisava amb l'altra mà. Si no se'ls pentinava, li queia un ble damunt delfront, que tenia ample i una mica baix. Les celles eren espesses, negres com els cabells, damunt d'un ulls menuts i lluents de ratolí. Les vores del ulls sempre les tenia humides, com una mica untades i li feia bonic.”

Toni: és el primer fill d'en Quimet i la Natàlia. De petit era molt mogut i nerviós, i plorava molt. També tenia enveja de la seva germana petita. De mica en mica, amb el pas deltemps i la guerra entremig es va fent gran i va anar madurant, fins que quan es gran decideix ser adroguer com el seu padrastre, s'assembla a ell, obedient i tímid.

- Rita: filla petita d'en Quimet i la Natàlia. Quan es fa gran, es casa amb en Vicenç, un cafeter. És una noia que s'assembla molt al seu pare, tracta al seu promès com el Quimet tractava a Natàlia..

-Antoni: “L'home de les veces”;és l'amo de l'adrogueria on la Natàlia compra les veces pels coloms d'en Quimet. Durant la Guerra, quan la protagonista passa molta fam i està a punt de matar els seus fills, li proposa de casar-se amb ella. Aquesta accepta i formen una família a casa seva. És un home sensat, molt comprensiu, que deixa fer a la Natàlia tot el que ella vol fer. També va anar a la Guerra i el van ferir, però al finales va refer, però no pot tenir fills. Ell estima a la persona amada basant-se en al relació home-dona d'amor pur: respecte.

-Sra. Enriqueta: En la historia farà de mare de Natàlia ja que aquesta es queda orfe i el seu pare no fa molt per ella. Ella és qui li dona els consells quan la Natàlia te dubtes d'allò que la rodeja, i també és com l'avia dels nens.

Personatges secundaris:

-...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS