laocoont i els seus fills

Páginas: 4 (812 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2014
LAOCOONT I ELS SEUS FILLS- AGESANDRE, POLIDOR I ATENODOR DE RODES
FITXA TÈCNICA
Autor: Agesandre i el seus fills (Polidor i Atenodor)
Cronologia: s.III-II a.C.
Tipologia: escultura exemptaMaterial: original: bronze; còpia romana: marbre
Mides: 2,42 m (alt)
Estil: grec hel·lenístic (Escola de Rodes)
Tema: mitològic
Localització: Museu Vaticà
CONTEXT HISTÒRIC
Va ser trobat al 1506entre les ruïnes del palau de Neró a Roma. Agesandre (pare) i Polidor i Atenodor (fills) , escultors de l’escola de Rodes, se’ls ha identificat com els autors d’aquesta obra ja que tenen els seus nomsgravats en un grup escultòric semblant al de Laocoont. No se sap gaire d’ells, se sap que són anterior al s. I a.C.
S’ha comprovat que els Agesandre i els seus fills són els autors de l’obra a partird’unes troballes de grups de figures que representaven escenes de l’Odissea d’Homer, en una cova que havia estat la sala de banquets de l’emperador Tiberi a prop de Nàpols.

DESCRIPCIÓ FORMAL
Elgrup, presentat de manera frontal, s’organitza a l’entorn de la figura principal del sacerdot, que lluita per alliberar-se de l’atac de les dues serps, mentre els seus fills, un a cada costat, sembla queno tinguin prou força per escapar-se.
El dinamisme i l’expressivitat són les dues característiques principals d’aquest grup escultòric. És una composició piramidal dibuixada pels caps dels trespersonatges (Laocoont: vèrtex superior). Hi ha una diagonal que creua tota l’escultura i marca el moviment.
El moviment del conjunt escultòric està reforçat pel dinamisme intens de les dues serps queserveixen com a nexe d’unió de les tres figures i per la sensació de tensió extrema dels cossos.
La musculatura està molt treballada i cada múscul del seu cos mostra la violència de l’esforç. Expressenla perfecció anatòmica i per això, els cossos dels fills són anatòmicament com el pare però a escala reduïda (cos musculat de persona adulta però en escala reduïda).
En l’escultura el fill petit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • COMENTARI DEL LAOCOONT I ELS SEUS FILLS
  • laocoont i els seus fills
  • Laocoont I Els Seus Fills
  • Laocoont i els seus fills
  • Laocoont i els seus fills
  • Laoocont i els seus fills
  • Laocont I Els Seus Fills
  • Laoocont i els seus fills, aqüeducte romà de les ferreres (pau)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS