lara

Páginas: 2 (306 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2015
LA TIMIDESA

Tirant lo Blanc és un home que, com a cavaller és molt valent, però en l'amor és una mica tímid. Això es nota en diverses situacions on Tirant està ambCarmesina o amb qualsevol altre dama de la cort.

En moltes situacions s'ha representat a Tirant com un noble, fort, i valent cavaller, però no com un home valentdavant de les dones, i això es nota en diverses parts del llibre on Tirant té cert respecte cap a les dames, i sobretot, si es tracta d'expressar els seus sentiments. Això faque es contradigui la seva postura de valent heroi, perquè ni li té gens de por a una gran multitud d'homes, i en canvi, si en té d'una dama. Un exemple clar on Tirantels hi té respecte és al capítol CXXVII, on la Princesa (Carmesina) li demana a Tirant que li digui qui estima, i Tirant per no dir-li directament [Tirant posà la mà enla mànega e tragué l'espill, e dix: “Senyora, la imatge que hi veureu me pot donar mort o vida. Mane-li vostra altesa que em prenga a mercé.”]. Aquí es demostra la sevacovardia, ja que si fos suficientment valent, li diria directament i sense cap problema. Un altre moment de la vida de Tirant on es demostra que és tímid en l'amor ésquan en el capítol CCXXXI, Plaerdemavida posa a Tirant al llit de la Princesa, i al final Tirant s'enfada amb ella perquè “l'obliga” a tenir relacions amb Carmesina,encara que Tirant no s'atreveixi, però com que és tant intel·ligent, fa que Plaerdemavida no s'enfadi amb ell.

Això potser és un dels propòsits de Joanot Martorell,ironitzar una mica la figura del cavaller de l'època, i ho ha aconseguit a través d'aquestes contraposicions amor-guerra, guerra - amor.

TIRANT DEMOSTRA EL SEU AMOR
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estado Lara
  • Lareas
  • lara
  • lares
  • Lara
  • Estado lara
  • Lara
  • laras

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS