Las Cacas

Páginas: 3 (716 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
Las cacas

Els excrements o deposició són les restes dels aliments no absorbits durant la digestió (com fibres i altres components que no són útils per a l'ésser en qüestió), i també cèl·lules del'epiteli intestinal que es descamen en el procés d'absorció de nutrients, microorganismes, i altres substàncies que no assoleixen travessar l'epiteli intestinal. En llenguatge col·loquial les femtesreben el nom de caca, o vulgarment, merda; i en un sentit més tècnic o clínic el de matèria fecal, femta o deposicions són el conjunt dels desaprofitaments generalment sòlids (o, gairebé sempre peralgun patiment, de vegades també líquids) que genera tot ser vivent com producte final del procés de la digestió.
En els éssers humans la primera vegada que els nadons buiden el seu intestí tiren unesdeposicions de color groc-ataronjat, espesses i enganxoses que es denominen meconi. Aquest s'expulsa durant les primeres 24 hores de vida, gràcies a l'acció laxant del calostre (la substància que surtdel pit de la mare en iniciar la lactància, abans de la llet pròpiament aquesta), el que permet eliminar la bilirubina i evitar la icterícia (el color groguenc de la pell degut a l'acumulació d'aquestpigment). Els dies següents la femta passen a ser verdoses i, de seguida, grogues.
En les anàlisis de matèria fecal (el més comú d'ells és el cridat coproparasitoscòpic o parasitològic),indispensables per al diagnòstic de molts patiments tant gastrointestinals com d'altres tipus, la interpretació dels resultats pren en compte, entre altres dades, l'edat del pacient. Això és degut al fet que enels nens l'excrement té color i solidesa diferents als de la matèria fecal adulta. Altres punts a tenir en consideració són: una femta grassa de color clar poden indicar una alteració pancreàtica, iuna femta de color negre pot suggerir un excés de bilis. Una femta de color groguenc indica que pugui sofrir una infecció coneguda com giardiasis, nom derivat del d'un protozou microscòpic cridat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caca
  • Caca
  • Caca
  • caca
  • Caca
  • Caca
  • Caca
  • Caca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS