las cosas de la vida

Páginas: 2 (372 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2014
Comentari de text

TEMPESTAT DE FLAMA: Antologia poètica

“Escolto la secreta”
Aquest poema en concret no té títol.
Aquest poema es troba inclòs al llibre de “Imitació del foc”,escrit durantel setembre de 1936, dos anys abans que es publiqués el llibre.
La seva estructura ens presenta tres quartets amb versos hexasíl·labs de rima blanca. Apareixen alguns encavalcaments (ones de sang,enmig), metàfores (ones de sang) i personificacions (llum dels ulls sagrats i verges/ l’ardor que tremola/ alba trista i aspra). Encara que hi ha metàfores dins del poema, podem arribar a la conclusióde que tot el poema n’és una, ja que, el poeta crea un paisatge fosc, desconegut, on ell es troba totalment sol, en un paisatge on l’únic soroll és l’harmonia de l’aire que passa.

“En la mevamort”
Aquest poema està inclòs al llibre “Imitació del foc” escrit el març de 1936 i publicat l’any 1938.
Es tracta d’una tirada d’onze versos, de rima es lliure. Intercala versos decasíl·labs iversos heptasíl·labs. El poeta utilitza metàfores, personificacions i encavalcaments.
Al segon vers hi trobem el títol del llibre d’aquesta antologia poètica: “i tempestat de flama”. Que representa unametàfora degut a que, una tempestat no pot ser de flama.
És tracta d’un diàleg entre ell i la mort, intentant de qualsevol manera, que no li arribi.
El poeta ens fa veure que d’alguna manera li fapor haver de morir sol, en una matinada intensa, la qual, sembla no arribar mai. Sembla que tingui por de la mort però alhora sembla estar convençut de que podrà foragitar a la reina de les horesmés fosques, abans que l’alba arribi. Sembla com si el diàleg fos un somni i que, cavalca com un cavaller, enfrontant-se a la mort i al temps.

En conclusió, l’autor es presenta amb una actitud moltnegativa i pessimista, en ambdós poemes, en els quals hi parla de la seva mort. En el primer ens fa veure, que sent por d’aquella mort que s’apropa a ell i en el segon poema, se’ns presenta com un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las cosas de la vida
  • las cosas de la vida
  • cosas de la vida
  • La vida es otra cosa
  • las cosas de la vida
  • Cosas de la Vida
  • Las cosas de la vida
  • Cosas De La Vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS