Las Culturas Precolombinas

Páginas: 8 (1944 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2012
LES CULTURES PRECOLOMBINES:
- Maies
- Inques
- Asteques

Introducció:
Les civilitzacions precolombines són aquelles cultures que es van desenvolupar al continent americà abans de l'arribada dels europeus al seus respectius territoris. Encara que tècnicament el nom es refereix a l'era abans de l'arribada de Cristòfor Colom, en realitat, inclou totes les cultures i el seu desenvolupament finsa ser conquerides o influenciades pels europeus, encara que això hagi ocorregut dècades o fins i tot segles després del 1492.

Índex:
Inques
-Qui eren?
-On estaven situats?
-Quines característiques tenia la seva cultura?
-Com s’organitzaven socialment i políticament?
-Com era la seva economia?
-Com era el seu art i la seva religió?
Maies
-Qui eren?
-On estaven situats?
-Quinescaracterístiques tenia la seva cultura?
-Com s’organitzaven socialment i políticament?
-Com era la seva economia?
-Com era el seu art i la seva religió?
Asteques
-Qui eren?
-On estaven situats?
-Quines característiques tenia la seva cultura?
-Com s’organitzaven socialment i políticament?
-Com era la seva economia?
-Com era el seu art i la seva religió?

Inques:
* Qui eren?
Elsinques eren una *ètnia sud-americana, originària dels Andes centrals del Perú, que habità en un principi les conques dels rius Vilcanota.
* On estaven situats?
Els inques en un principi varen habitar les conques dels rius Vilcanota però desprès es varen extendre per Amèrica del sud ocupant: Xile, Perú i Equador, també van ocupar els altiplans de la serralada dels andes. Els inques anomenaven alseu territori Tawantinsuyu, que amb el seu idioma, el quítxua vol dir “Les quatre parts”.
* Quines característiques tenia la seva cultura?
Els inques vivien principalment de l’ agricultura ja que vivien a les muntanyes, no tenien moneda, per tant, intercanviaven productes, la seva religió estava basada en l’ adoració al sol, els emperadors eren considerats com a descendents del sol. La sevamuntanya sagrada era el Machu Pichu, que, en el seu idioma vol dir: Muntanya Vella.
-Com s’ organitzaven socialment i políticament?
A cada família segons la edat i el sexe cadascun tenia les seves responsabilitats. Els fills ajudaven al pare en las terres de cultiu o en la cura del bestiar. Les noies aprenien des de petites les feines de casa. Els inques s'organitzaven en ciutats-estat governadesper un cap suprem que vivia a la ciutat de Maiapán. La societat estava dividida en quatre classes socials principals: els nobles, els sacerdots, els camperols i els esclaus. Els esclaus eren majoritàriament presoners de guerra.
* Com era la seva economia?
L’ economia incaica es basava essencialment en la agricultura. La terra pertanyia a tota la comunitat i es distribuïa entre ayllus(famílies extenses en las que la gent es casava entre ells). El inca atorgava a cada ayllu el dret de fer servir una part de la terra per al seu benefici.
* Com era el seu art i la seva religió?
La religió es basava en l’ adoració al Sol. Els emperadors Inques eren considerats com descendents dels Déu Sol i eren adorats com divinitats. L’ or era un producte molt explotat ja que era el símbol del deudel Sol, no s’ usava com a moneda d’ intercanvi ja que no en tenien sinó que l’ usaven com a element de decoració i per a rituals. La religió dominava tota la estructura política. Les pràctiques religioses consistien en consultes d'oracles, sacrificis com a ofrena i confessions públiques. Des del Temple del Sol en el centre de Cuzco, es podien traçar línies imaginàries en direcció dels llocs deculte de les diferents classes socials de la ciutat. La cultura inca era una cultura molt semblant als asteques o als maies.
* Vocabulari:
*ètnia: Una ètnia o grup ètnic és un grup de persones que s'identifiquen entre elles a partir d'uns lligams que els distingeixen d'altres grups. Aquests lligams poden basar-se en trets culturals, lingüístics, racials i/o religiosos.

Maies:
* Qui...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Culturas Precolombinas
  • culturas precolombinas
  • Culturas Precolombinas
  • Culturas precolombinas
  • cultura precolombina
  • culturas precolombinas
  • Culturas precolombinas
  • Culturas precolombinas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS