las emociones

Páginas: 12 (2886 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2014
ÍNDEX

-INTRODUCCIÓ
Parlar sobre les emocions en general.

-TIPUS D’EMOCIONS
Diferenciar cada emoció. Primàries(ràbia, por, pena, alegría, fàstic) i secundàries(confusió, nostàlgia, vergonya, gratitud, culpabilitat, etc)

-ESTADIS EMOCIONALS

-CONSEQÜÈNCIES DE LES EMOCIONS
Tant psicològicament com físicament.

-INTEL.LIGÈNCIA EMOCIONAL
Apartat dedicat a entendre lesemocions, dominar-les, per dir-ho d’alguna manera

-USOS DE LES EMOCIONS
Apreciar com en el món que vivim es juga amb les emocions.

-ENFERMETATS RELACIONADES

-LES EMOCIONS A NIVELL CEREBRAL
















L'emoció, en la seva definició més general, és un intens estat mental que sorgeix en el sistema nerviós de manera espontània i provoca una resposta psicològica positiva onegativa. És un impuls involuntari originat com a resposta als estímuls de l'ambient que indueix sentiments tant a l'ésser humà com en animals i que desencadena conductes de reacció automàtica. L'emoció és matèria d'estudi de la psicologia, neurociència i, més recentment, de la intel·ligència artificial.
L'emoció és un procés neuroquímic i cognitiu relacionat amb la presa de decisions,la memòria, l'atenció, la percepció, la imaginació, mecanismes que el procés de selecció natural ha perfeccionat com a resposta a les necessitats de supervivència i reproducció. La interacció de l'organisme amb l'entorn constitueix la matriu biològica de l'experiència subjectiva i social de l'ésser humà, que identifica d'aquesta manera el caràcter favorable o desfavorable de l'entorn cap a aquesta lluita.Psicològicament, les emocions alteren l'atenció, fan pujar de rang certes conductes guia de respostes de l'individu i activen xarxes associatives rellevants en la memòria.
Fisiològicament, les emocions organitzen ràpidament les respostes de diferents sistemes biològics, incloses les expressions facials, els músculs, la veu , l'activitat del SNA i la del sistema endocrí, a fi d'establir un mitjàintern òptim per al comportament més efectiu.
Conductualment, les emocions serveixen per establir la nostra posició respecte al nostre entorn, i ens impulsen cap a certes persones, objectes, accions, idees i ens allunyen d'altres. Les emocions actuen també com a dipòsit d'influències innates i apreses, i posseeixen certes característiques invariables i altres que mostren certa variació entreindividus, grups i cultures (Levenson, 1994)

Filosofia de les emocions
La descripció de les emocions com gairebé tots els conceptes relacionats amb la conducta i cognició humana està subjecta a l'apreciació des de dos punts de vista naturalment oposats. D'una banda, una explicació idealista que es basa en la concepció d'un univers infinitament complex l'enteniment absolut només està en mans d'unésser suprem i ideal. A l'altre extrem una concepció materialista que descriu els fenòmens universals, inclosos aquells que expliquen la condició humana, com una conseqüència lògica de la configuració inicial, elemental i simplificada d'un univers, que en els seus inicis només estava ple de "voluntat de crear", és a dir, energia.
Els idealistes consideren a les emocions com un llegat diví l'origen noés comprensible per la ment humana no inspirada. Les emocions són humors invisibles que dicten les regles de conducta social i individual i que prevenen dels efectes nocius o benèfics dels nostres actes i pensaments i expliquen la bondat de les causes. Tractar d'explicar les emocions des d'aquest punt de vista implica, per l'idealisme, tractar de raonar la relació que existeix entre l'entenimenthumà i els designis de Déu. La inspiració divina es comunica amb els éssers humans mitjançant les emocions, les emocions són en aquests termes caràcters d'un llenguatge els missatges només pot ser entès per aquells que han aconseguit un nivell de comprensió i abstracció espiritual superior de les obres de Déu i dels homes, filòsofs, sacerdots, endevins i emperadors. Les emocions vistes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las emociones
  • emociones
  • Emociones
  • Emociones
  • Las emociones
  • Emociones
  • Que es la emocion
  • Emociones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS