Las fases de la Gran Guerra

Páginas: 2 (414 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2015
LES FASES DE LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL
1.ESCLAT DEL CONFLICTE
El 28 de juny de 1914 l’hereu de la corona austríaca i la seva esposa van ser assassinats a Saravejo per un estudiant bosnià d’un grupnacionalista serbi. Àustria amb l’ajuda d’Alemanya va declarar la guerra a sèrbia. A partir d’aquest moment es van crear uns “jocs d’aliances” que van fer esclatar la guerra a tota Europa.
Rússia,França i Gran Bretanya s’uneixen a sèrbia i declaren al guerra a Àustria i Alemanya. Gran part de la població estava en contra d’aquesta guerra, però van haver enfrontar-se a la guerra i unir-se ambles seves forces polítiques i unions sagrades ja que si no ho feien, eren castigats.

2.GUERRA DE MOVIMENTS(1914)
Al començar la guerra, Alemanya i Àustria-Hongria tenien importants avantatges. Laguerra estava dividida en dos fronts, occidental i oriental.
Al front occidental, Alemanya i Àustria-Hongria tenien un pla per aconseguir una victoria rapida i segura, el seu pla era atacar ràpidamenta França començant per Bèlgica i Luxemburg. Al principi el pla va funcionar i van envair una part de França però del 6 al 13 de setembre l’exèrcit francès va aturar als alemanys amb la batalla deMarne.
Al front oriental Alemanya va fer un important avanç però les tropes russes van aconseguir envair tot el territori Austrohongarès en un potent contraatac.
3.GUERRA DE LES TRINXERES(1915-1916)Aquesta guerra, va ser tant dura i llarga que es va convertir en el símbol de la Primera Guerra Mundial. El canvi d’estratègia va obligar als exèrcits dels fronts a immobilitzar-se en línies detrinxeres.
Al front occidental, el conflicte va augmentar amb la batalla de Verdun que va inciar l’exèrcit alemany per trencar el front aliat. Els francesos van aguantar els atacs durant més de quatre mesosi van intentar fer una ofensiva al Somme que va fracassar. Aquestes dues batalles van acabar amb la mort d’un milió de soldats per part dels aliats i de 800000 soldats alemanys.
Al front oriental,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Gran Guerra
  • la gran guerra
  • la gran guerra
  • La Gran Guerra
  • La Gran Guerra
  • La Gran Guerra
  • La Gran Guerra
  • la gran guerra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS