las jarchas

Páginas: 2 (342 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2014
El 1789, França patia una crisi econòmica i social, la burgesia esperava animada pel que ha passat en la revolució d'USA per acabar amb l'Antic Règim.
Al maig d'aquest any Lluís XVI obre els EstatsGenerals, formats per representants de cada estament, però, com seguien mantenint el costum de deliberar separats i votar amb un vot per estament, no afavoria als burgesos, que el 20 de juny vanformar la Assemblea Nacional (un grup de representants del 3er estat que s'erigeix ​​com a representants nacionals).
El 14 de juliol van assaltar la fortalesa de la Bastilla, recolzats pel poble, quetemia que sufoqués aquesta flama revolucionària. Així van formar el Gran Medi (una recuelta antiseñoral que va arribar al camp després d'aquest fet).
El 4 d'agost, l'Assemblea Nacional Constituent vadecretar la Declaració de Drets de l'Home i del Ciutadà.
En 1791 el rei intenta fugir, però va ser capturat i retornat a París juntament amb una gran desconfiança cap a la monarquia.
En 1972 unnou grup polític més radical que els "girodinos", anomenats els "jacobins" va impulsar el descontentament del poble i el 10 d'agost assalten el palau reial, tanquen al monarca i proclamen la República(setembre 1792).
1793 es promulga la constitució que entre altres coses reconeixia el sufragi universal (tots voten).
Aquests jacobins castigaven amb prisió o mort a sospitososcontrarevolucionaris, i maten a Lluís XVI i la seva dona.
Una gran part de la Burgesia s'oposava a aquest govern dictatorial i el 1794 mitjançant un cop d'estat dels enderroquen i executen (la burgesia als jacobins).En 1795 formen el Directori (govern col·legiat) i fan una Constitució amb Propietat Privada i limitacions en els drets.
Així, en plena guerra contra les potències absolutistes europees l'exèrcitcomençava a tenir molta importància, i entre ells ressaltava un jove general, Napoleó Bonaparte, que va protagonitzar amb suport burgès un cop d'estat (1799) i va concentrar el poder en les seves...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jarchas
  • Jarchas
  • Jarchas
  • Las jarchas
  • jarchas
  • Jarchas
  • Las Jarchas
  • Las jarchas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS