Las pinturas negras de goya

Páginas: 2 (441 palabras) Publicado: 26 de abril de 2011
FRANCISCO DE GOYA
1. Goya fou un pintor i gravador aragonès. Durant tota la seva vida va desenvolupar un estil pictòric únic, difícil de catalogar. Fill d'un daurador de Saragossa, on es formà, altaller de José Luzán. Anà pel seu compte a Roma, on conegué, i practicà, l'art neoclàssic.

2. Francisco de Goya va pintar les denominades pintures negres durant una època turmentosa de la seva vida.Tenia por del que estava succeint en el país ja que era una època molt inestable, en la qual Ferran VII estava al capdavant d’una monarquia absolutista en el qual va haver-hi una gran inestabilitatpolítica. Va ser un període molt violent.

3. També és molt rellevant el fet de que Goya estava malalt, s’havia tornat sord i la seva dona acabava de morir. Tenia una amant i va decidir allunyar-sede la societat madrilenya i anar-se’n a viure a la Quinta del Sordo.

4. Goya va esdevenir l’any 1789 pintor oficial de la cort de Carles IV. Això li va permetre fer múltiples retrats per a lafamília reial i la noblesa.

5. Goya va ser un gran retratista. En certa manera, aquests retrats recorden a les caricatures ja que tendeixen sempre a l’excés, tot i que la intenció de les pintures deGoya no és fer riure. Una de les seus grans retrats és La Família de Carles IV.

6. Es podria dir que van existir dos Goyes, el primer era un pintor públic que pintava a la cort espanyola, i el segon,un Goya que s’expressava sobre la tela amb total llibertat.

7. És per molts el precursor de la pintura moderna i un referent de la pintura avantguardista.

8. Goya té un estil molt personal,barreja de múltiples estils: rococó, barroc, romàntic, impressionista, expressionista... Però sobretot es mou entre el neoclassicisme personal i el romanticisme crític.

9. Dues de les pintures mésfamoses de Goya, i que van causar grans revolts, van ser les pintures de les Majes. S’especula que la dona retratada en ambdós quadres podria ser la Duquessa d’Alba. En una pintura apareix la dona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pinturas negras de goya
  • Resumen El Saturno y las pinturas negras de Goya
  • Goya: pinturas negras
  • Las pinturas negras de Goya
  • Pinturas Negras
  • tiziano y goya en la pintura española
  • La pintura de Goya
  • las pinturas negras de francisco de goya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS