Las placas tectónicas (català)

Páginas: 5 (1055 palabras) Publicado: 9 de junio de 2014
1-Qui va ser ALFRED WEGENER?


Alfred Lothar Wegener; Berlín, 1880 - Groenlàndia, 1930) Geofísic i meteoròleg alemany que va formular la teoria de la deriva continental.

Fill d'un pastor protestant, es va interessar per l'astronomia i la meteorologia a més de la física. Es va llicenciar a Berlín i després va treballar a l'Observatori Aeronàutic de Lindenberg, on ja es trobava el seu germàKurt; en aquest període va participar en nombroses ascensions en globus.
2-Quina va ser la seva teoria?
Va proposar la teoria de la deriva dels continents, en la què defensava que els continents d'ambdós costats de l'Oceà Atlàntic s'estaven separant. El 1915, Wegener, va publicar la teoria de què aproximadament uns 200 milions d'anys havia existit un supercontinent gegant, Pangea, que es vadisgregar
3.-Com va anomenar el supercontinent? S’anomenava Pangea
4-En quines proves es va basar Wegener per emetre la seva teoria de la Deriva Continetal?

Proves geogràfiques : Wegener va sospitar que els continents podrien haver estat units en èpoques passades en observar una gran coincidència entre les formes de la costa dels continents , especialment entre Sud-amèrica i Àfrica . Si en elpassat aquests continents haguessin estat units formant un sol -terme que actualment coneixem com " Pangea " - és lògic que els fragments encaixin . La coincidència és encara més gran si es tenen en compte no les costes actuals , sinó els límits de les plataformes continentals .
Proves paleontològiques : Entre les proves més importants per demostrar que en el passat continents com Àfrica iSud-amèrica van estar units , estan a les paleontològiques , és a dir , els fòssils . Hi ha diversos exemples de fòssils d'organismes idèntics que s'han trobat en llocs que avui disten milers de quilòmetres , com l'Antàrtida , Amèrica del Sud , Àfrica , Índia i Austràlia . Els estudis paleontològics indiquen que aquests organismes prehistòrics haurien estat capaços de creuar els oceans que avui separenaquests continents . Aquesta prova indica que els continents van estar reunits en alguna època passada.
Proves geològiques i tectòniques : Si s'uneixen els continents en un de sol , es pot observar que els tipus de roques , la cronologia de les mateixes i les cadenes muntanyoses principals tindrien continuïtat física , és a dir , formarien una mena de cinturó gairebé continu .
Provespaleoclimàtiques : aquest tipus de proves eren les més importants per Wegener . El científic alemany va descobrir que existien zones a la Terra els climes actuals no coincidien amb els que van tenir en el passat . Així , zones actualment càlides van estar cobertes de gel en el passat (Índia , Austràlia ) , mentre que en aquesta època el nord d'Amèrica i Europa eren boscos molt càlids .
5-Com es va poderconeixer el relleu submari?
La majoria dels oceans tenen una estructura comuna, creada per diversos fenòmens físics, majoritàriament del moviment de les plaques tectòniques i sediments de diverses fonts. L'estructura dels oceans, començant a partir dels continents, s'inicia amb la plataforma continental, el talús continental, que és una zona prèvia a l'oceà profund, fins arribar a la plana abissal. Hiha diversos accidents en el fons oceànic que provenen majoritàriament de relleus residuals d'origen volcànic o tectònic, com les illes volcàniques, atols, guyots i que van ser erosionats en la superfície i / o enfonsats per la subsidència amb l'expansió de les plaques oceàniques .
6-Què són les plaques tectòniques?
La superfície terrestre està construïda per una sèrie de peces de puzle que esdiuen plaques tectòniques o litosfèriques, que encaixen unes a unes altres. Aquestes plaques són grans blocs de roca.


7-Quants tipus de plaques tectòniques hi han?
Plaques continentals o mixtes. Presenten litosfera continental i litosfera oceànica. Inclouen els continents i una part dels fons oceànics.
Plaques oceàniques. Presenten únicament litosfera oceànica. Es trobeN només sobre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tectonica de placas
  • tectonica de placas
  • Placas Tectonicas
  • tectonica de placas
  • placas tectonicas
  • Placas tectonicas
  • Placas Tectonicas
  • Tectonicas De Placas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS