Las Reuniones

Páginas: 16 (3998 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2012
2.03.11 al 17.03.11
LES REUNIONS
En el supòsit que en un centre educatiu els educadors no es reunissin, algunes de les repercussions que podria tenir la inexistència de les reunions serien:
Si hi hagués un centre en què no es fessin cap mena de reunions seria impossible fer programació (ni verticals ni horitzontals) de l’escola, cadascú faria les classes tan bé com fos possible, però també éscert que els educadors no podrien beneficiar-se de les idees dels altres companys.
Pel que fa als alumnes, podrien tenir tant repeticions com llacunes en els continguts rebuts si no és que es confiés totalment en els continguts desenvolupats per un projecte editorial existent al mercat. Igualment, pel que fa a festes, sortides i activitats conjuntes, la repercussió seria evident.
Respecte a lesfamílies, tant la comunicació individual com la comunicació grupal dependria de la voluntat i del bon criteri dels educadors, però seria complicat fer accions conjuntes de tota mena.
Finalment, la descoordinació del centre educatiu repercutiria negativament en el seu prestigi.
Els professionals de l’educació saben que la seva tasca no dóna bons resultats amb l’esforç solitari, sinó que cal eltreball en equip, que, quan funciona coordinadament i amb bona harmonia, és l’opció organitzativa més eficient i la que proporciona una millor atenció a les persones. Els treballs en equip funcionen mitjançant reunions de treball.
Una reunió està constituïda per un grup de persones que intenta aconseguir uns objectius concrets. Es fa en un lloc i un temps determinats. És un instrument decomunicació emprat per comunicar-se, resoldre problemes, prendre decisions, en general per aconseguir de manera efectiva les metes de l’organització. Proporciona als membres del grup l’oportunitat d’expressar les seves idees i opinions, i de fer aportacions a la tasca grupal.
2.1 Tipus de reunions
Podem classificar les reunions en cinc tipus diferents, si bé és cert que en el transcurs de la majorian’hi ha de més d’un tipus:
• Reunions informatives
• Reunions formatives
• Reunions d’anàlisi de problemes
• Reunions de presa de decisions
• Reunions creatives
2.1.1 Les reunions informatives
Les reunions informatives tenen un objectiu donar una informació a les persones convocades.
En una reunió d’aquestes característiques, la persona que la convoca disposa d’una informació que ha de posar al’abast de les persones assistents. Convé que aquesta informació es doni d’una manera clara i ben estructurada, que si és possible es doni per escrit, i que provoqui comprovar si la informació ha estat entesa.
2.1.2 Les reunions formatives
Les reunions formatives tenen per objectiu posar en comú totes les experiències i els aprenentatges que els assistents tenen sobre un tema determinat.
L’èxitd’una reunió com aquesta depèn del fet que s’hi intervingui sense restriccions i que se sàpiga relacionar les diverses informacions presentades.
És lògic que la veu cantant la portin les persones que ja tenen experiència en el tema. Per tant, portaran el pes de la reunió i una de les seves missions és la d’emprar un llenguatge entenedor, posar exemples variats i fomentar les preguntes de lespersones que no dominen el tema. És important que, en finalitzar la reunió, es pugui fer una síntesi de les qüestions més rellevants que s’han tractat.
2.1.3 Les reunions d’anàlisi de problemes
Les reunions d’anàlisi de problemes tenen l’objectiu de reflexionar sobre les causes i els factors que incideixen en un problema determinat.
Un dels aspectes que pot portar a un desgast màxim d’energia ique cal evitar és el pessimisme davant la impossibilitat de resoldre el problema: les actituds que van en la línia de dir “és impossible que puguem resoldre el problema” afavoreixen que es generi impotència, o, encara pitjor, l’actitud de pensar “això no hi ha qui ho resolgui” ens porta a la desesperança. Davant d’aquestes actituds, la persona que coordina la reunió hi haurà de lluitar en contra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reunion
  • Reuniones E.
  • Reuniones
  • Reunion
  • Reunion
  • Reunion
  • Reuniones
  • Reuniones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS