Las Tic En La Sociedad

Páginas: 23 (5676 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2013
ÍNDEX
Introducció

1. Què són les TIC?

* Definició
* Els orígens de les TICs (WWW) i la primera pàgina web
* Exemples de TICs

2. Els usuaris de les TIC

* Les persones
* El sistema educatiu (Entrevista a Jesús Martín)
* Les empreses
* Els estats i els organismes internacionals

3. Avantatges i inconvenients de les TIC

4. Les TIC… una einaper sortir de la crisi?

5. Els costos de les TIC

* L’accessibilitat de les TIC: primer món i tercer món.

6. El futur de les TIC

7. Conclusions

Introducció
Les Tic a la societat contemporània és el títol del meu treball de recerca. És un tema de l’actualitat. Les Tic no es troben en un lloc concret sinó en totes parts del món. Es impossible que existeixi algúen aquests moment que no els hagi utilitzat.



1.QUÈ SÓN LES TIC ?
* Definició
Les sigles TIC corresponen a les noves tecnologies de la informació i la comunicació com, per exemple, internet i totes les eines relacionades amb el seu ús. Aquestes tecnologies són les que ens permeten informar-nos i comunicar-nos entre tots nosaltres amb molta facilitat. Amb aquestestecnologies no només podem accedir fàcilment a tot tipus de continguts, sinó que podem obtenir informació amb una immediatesa impensable en altres èpoques. Així esdevé amb casos com el conflicte armat a Síria -on milions de persones accedeixen a la informació en temps real- o amb les nits electorals a la presidència dels Estats Units o a qualsevol país de la Unió Europea que moltes persones van seguir endirecte.
A grans trets podem distingir dos grans àmbits de les TIC: com a eines de tractament de la informació –la informàtica i les eines digitals que utilitzen escoles, empreses i administracions- i com a instruments de transmissió de la informació –internet i la resta de les telecomunicacions, que utilitza la majoria de la gent amb un objectiu marcadament lúdic- .

* Els orígensd’Internet i de la primera pàgina web
L’any 1969 el Departament de Defensa de Estats Units desitjava construir una Red d’ordinadors, que sobrevisqués a una guerra nuclear. Amb aquesta finalitat va crear una Agència de projectes d’investigació avançada ARPA (Advanced Research Project Agency), que va inventar una Xarxa en la qual podien existir programes “software”. Actualment internet esta basat en aquestamena de programes que consulten, utilitzen i descarreguen a diari milions de ciutadans.
L’any 1972 aquesta Xarxa es va estendre per països com la Gran Bretanya i Noruega, que també van començar a utilitzar el correu electrònic (e-mail). Els ordinadors d’aquesta època ocupaven molt espai perquè eren molt grans –en un principi rebien el nom de computadores- i no tenien res a veure amb els models aquè estem acostumats actualment. L’any 1982 es comença a utilitzar per primer cop la paraula “Internet”.
Tim Berners-Lee -un enginyer britànic nascut el 8 de juny del 1955- és considerat el pare de la Xarxa. Ell va buscar com fer realitat el somni de Ted Nelson (imaginava les màquines literàries com a eina amb la qual tots els usuaris del món puguin publicar informació en Hipertext ). En el seutemps lliure investigant amb el seu grup, van arribar a la conclusió de crear el WWW (World Wide Web) amb una barreja entre HTTP (Hipertext Transfer Protocol) i HTML (Hipertext Markup Language). L’objectiu de crear WWW era compartir informació a través d’Internet.
La primera pàgina web va ser creada pel físic Paul Kunz que es va unir al Tim Berners-Lee. Paul va escriure un codi (html) i el vacol·locar en el servidor de Tim. Cap a 1993 s’havien creat moltes pàgines webs. Actualment no només hi ha moltes sinó moltíssimes.


* Exemples de TICs
Com ja he dit, hi ha de tecnologies que només ens permeten comunicar-nos o informar-nos. Des de l’antiguitat les tecnologies que van anar apareixent van ser: la televisió que ens permet informar-nos de les qüestions que es tracten en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los TIC en la sociedad
  • Las tic en la sociedad
  • Tic en la sociedad
  • Las TIC En La Sociedad
  • Tic y sociedad
  • Las tic en la sociedad actual
  • Impacto de las tic en la sociedad
  • Las TIC y su aportación a la sociedad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS