Latín

Páginas: 2 (389 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2013
1. Jocs al teatre.
Eren espectacles teatrals constituien la part mes civilitzada dels Ludi Publici.

4.1 REPRESENTACIONS DRAMATIQUES:
els primers anys de la republica es feien representacionsteatrals a l'aire lliure o en escenaris provisionals en que es possaven una escena:
- versos fescennins, representacions de caracter burlesc i groller.
- atel·lanes, farses sobre diversos temes,fetes amb to mordaç i burlesc en les quals els personatges eren sempre els mateixos: el geperut astut, el golafre i el beneit.
- Mims, una mena de revista en la qual es barrejaven la dança mimica, lamusica i les al·lusions a personatges notables. Les representacions es feien al natural, generalment de manera molt obscena, i els personatges solien ser l'espos, la muller i l'amant.
A partir de LiviAndonic (240 a.C) es representaven obres dramatiques traduides del grec o de tematica grega, tan si eren tragedies com comedies. Les comedies de l'autor llati Plaute van tenir un gran exit.
Alcomençament es representava diariament una comedia o una tragedia; posteriorment es van fer cursos dramatics i els espectadors es passaven tot el dia al teatre durant aquestes competicions. Nomes hiparticipaven homes.

4.2 ARQUITECTURA DEL TEATRE:
l'any 55 a.C Pompeu va manar construir el primer teatre de pedra. Mig segle més tard, en epoca d'August, es van construir el teatre de Balb i Marcel,tots dos a Roma. A Catalunya hi ha restes de teatres a Badalona i Tarragona. A la resta d'Espanya s'e'n conserven uns quants a Sagunt, Merida, Saragossa, Cartagena, etc.
L'edifici tenia una estructurasemicircular. Generalment els construien tots sencers utilitzant un sistema de voltes. L'espai que quedava darrere de les grades s'aprofitava per fer-hi galeries. El teatre constava de quatre partsescencials:
- La cavea: graderia semicircular on s'acomodaven els espectadors. S'hi accedia mitjançant escales interiors i vomitoris. S'ocupava segons el rang o categoria social de l'espectador.
-...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Latin
  • Latín
  • Latin
  • Latinos
  • latin
  • Los Latinos
  • Latín
  • latin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS