latin

Páginas: 3 (590 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2014
Naixement del drama a roma es dona l’any 240 a.c Livi Andrònic un grec arribat a la capital com a esclau, la posada en escena d’una tragèdia i d’una comèdia traduïdes del grec per celebrar els jocsromans. Subgèneres del drama llatí va ser el resultat de dues influències culturals de una autòctona o itàlica i una altra grega. Subgèneres menors eren representacions d’origen itàlic escaracteritzaven per la tendència a la burla, a allò grotesc i a allò mordaç. l’atel·lana era una peça de teatre breu, de caràcter satiricoburlesc tenien uns personatges fixos com el esclau, el geperut, elximple,el golafre i el vell. Trobem el mim eres representacions curtes i senzilles en les quals els gestos constituïen l’element principal de l’espectacle. Com costums, situacions polítiques oreligioses, amb un caràcter sempre obscè. Els autors no portaven mascara i els papers femenins eres representats per dones.
Subgèneres major Trobem la tragèdia es una peça teatral en la qual els protagonistesson deus i herois; les accions son duels, desterraments o morts; el to es solemne; el llenguatge elevat y el final era tràgic o funest La comèdia es una obra dramàtica en la qual els personatges songent del carrer, les seves accions son aventures amoroses, el to es desenfadat i groller, i el final feliç. Les primeres obres q van sorgir a Roma van ser traduccions o adaptacions d’obres dramàtiquesgregues.
Característiques de PLAUTE son comèdies d’intriga escrites en vers que pertany a la fabula palliata o comèdia griega Els personatges fitxos son el jove enamorat, el pare sever, l’esposa, ola mare, la prostituta, l’alcavot,el paràsit i l’esclau astut, plautese centra en els personatges populars i convencionals Plaute te com referència a autors grecs q son menandre,difíl i felemó. Lacreativitat es manifesta en l’orientació diferent al públic un resum breu de l’argument. Presentació de la comèdia com un drama continu sense divisió de cinc actes a l’estil de les comèdies gregues. La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Latin
  • Latín
  • Latin
  • Latinos
  • latin
  • Los Latinos
  • Latín
  • latin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS