latin

Páginas: 4 (946 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2014
El rei , el senat i el poble de la roma primitiva

El terme rei (rex) deriva de regere ,significa reguir o governar. Les dades de la monarquia, n’hi ha elements reals i imaginaris, la persona quetenia un carrec especial , no per origen,sinò per l’autoritat que representava. Duia una capa porpra , un ceptre de marfil i una corona d’or; era percedit
pero el dotze auxiliars , que duien lesvares d’om i bedoll entrellaçades, sortia un destall i simbolitzaven l’autoritat del monarca.
Al rei se li atribuïa la consulta las deus i l’ofrenda de sacrificis a les deïtas.
les funcions religiosesvan augmentar, el rei va anar delegant part de les tasques en col·legis de sacerdots que es feien càrrec del culte públic. El mes destacat era el presidit pel pontifex maximus, derivant dels termesen llati pont i facere, significa “ constructor de ponts”, ja que les obres aixecades sobre els rius, eren considerats deïtats, tenien un carrec ritual i màgic. Això esta interpretat con un vincleentre el món real i el sobrenatural.

Les funcions religioses tenien atribucions civils, convocar l’asamblea del poble. Estava distrivuida en circumscripcions administratives, eren treinta, deu percada trivut de Roma.
l’assemblea podia acceptar o rebutjar els afers que lo proposaven, no tenia iniciativaper proposar una llei. Cada una proporcionava cent infants i deu cavallers, formaven unexèrcit d’uns 3.00 soldats i 300 genets, era comandat pel rei.
El rei disposava d’un concent de cent notables, per caps de families patricies, el Senat, s’ocupava de vetllar perque es complissin els costumsdels avantpassats. Ròmul va ser el creador .
L ‘interregnum

La monarquia romana no era institució hereditaria, es va fer un procediment per assegurar la successió pacífica al tron de la ciutat .Quan moria el rei, n’hi havia un periode , interregnum, el Senat s’encarregava d’escollir un dels membres com interrex,la funció era escollir al nou monarca en cinc dies. Sino s’escollia,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Latin
  • Latín
  • Latin
  • Latinos
  • latin
  • Los Latinos
  • Latín
  • latin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS