Latin

Páginas: 4 (997 palabras) Publicado: 9 de enero de 2013
SANT PERE
BIOGRAFIA:
El seu nom era Simó. Estava casat i se n'anà a viure a Cafarnaüm, on treballava coma pescador al Llac Tiberíades acompanyat del seu germà Andreu; va ser un dels primers deixebles de Jesús i ho va abandonar tot per seguir el Messies. El més precís sobre la vocació de Sant Pere ésl'Evangeli segons Joan (hom pensa que va ser escrit vora l'any 100), que conta com Jesús va ser presentat a Simó pel germà d'aquest, Andreu.
A l'Evangeli segons sant Mateu (16:16-18), Crist li va dir:Feliç de tu, Simó, fill de Jonàs: això no t'ho han revelat els homes, sinó el meu Pare del Cel! I jo et dic que tu ets Pere, i sobre aquesta pedra edificaré la meua església. Així doncs Jesús li vadonar a Simó el nom de Pere.
Un dels primers deixebles de Jesús, és comprensible que tingui un record personal molt precís d'uns esdeveniments tan importants en la seua existència.
SEGONS LATRADICIÓ:
Segons la tradició popular, sant Pere seria el guardià de les portes del Paradís, per això se'l representa amb unes claus a la mà.
SEGONS LA HISTORIA:
Els historiadors de primer segle ignoren elsorígens i els primers temps del cristianisme.
FOTOGRAFIA DE SANT PERE:
( simbolitza: clau a la mà )

SANTA CRISTINA
BIOGRAFIA I HISTORIA:
Va néixer a Bolsena, una bella ciutat italiana de laToscana. El seu pare era General. Cristina, del llatí cristiana, va abraçar la fe de Jesús fins que va aprofitar un dia en el que el seu pare estava de viatge, va entrar en la seva habitació on esguardaven estàtues d’or i plata i les va trencar totes per poder regalar-li als pobres amb l’objectiu de que els pobres les venguessin y poder treure diners. Quan va arribar el seu pare es va posarfuriós i al dia següent la va portar a un tribunal per donar-li sacrificis als déus i amb això, Cristina es va negar. El seu pare li va colpejar a la seva filla, li va agafar pel coll amb una pedra y la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Latin
  • Latín
  • Latin
  • Latinos
  • latin
  • Los Latinos
  • Latín
  • latin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS