Latin

Páginas: 7 (1749 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2015
El mite (vs) el pensament racional (logos)
Mite:
Es una historia imaginativa, fantástica.
Intenta posar explicacions o be de un fenomen natural, o be de la formació de l’univers, o be l’origen d’un poble.
Solen ser narracions anònimes i que pertanyen a l’inconscient col·lectiu d’un poble (tradició oral).
Els personatges d’aquests mites, són utilitzats per crear noves narracions.Logos:
És una narració objetiva que dona explicacions a les coses que pasen.
S’utilitza logos com a sinònim de pensament racional o científic en contraposició amb el pensament mitològic.
12344402940052034540122555La Teogonia
Hesíode Els treballs i els dies
197739026733600S.VIIIe a.C
Homer La Ilíada = poesía èpica
L’odissea= poesía burgesa
Teogonia: Formació de l’universi l’origen dels Deus. Està escrita en vers. Tractava de com portar una casa pagesa.
Homer: Era un poeta cec que anava per els palaus amb un pal per marcar el ritme de recitar i ho feien de memoria (4000-5000 versos.) No se sap si es un sol poeta o es una escala de poetes que es va dedicar a fixar per escrit historias de la tradició oral i totes les juntes i crea una de sola; la Ilíada quevolia dir Ilian= Troya que es tot el que va pasar en aquell segle 8 gestos de tipus bèl·lic)
Poemes de 24 cants (1200 versos per cant)
Argument de la Ilíada
Es la rabia d’Aquil·les, després de 10 anys de setge (no menjar, malalties…).
Novè any, explica els 51 dies de la guerra de Setge. Aquil·les té una noia (Briseida) i Agamenon que és un altre general té a la filla del sacerdot, aleshores hiha una pesta i els oracles diuen que la pesta es culpa d’ells, per tant, han d’alliberar a la noia i Agamenon demana a Briseida i come ll no vol donar-li diu que o lluita, i al ser ell el millor, els grecs comencen a perdre. Patrocle li demana les armes a Aquil·les i Hèctor pensant que era Aquil·les el mata; aleshores Aquil·les es posa a matar a gent i i finalment trova a Hèctor i el mata perono te suficient amb haver-lo matat que el lliga a un cavall i fa que doni tres voltes a Roma, Priam compra el cadáver del seu pare per poder-lo enterrar. Hi han dos mons: El dels Deus i el dels humans; els humans son titelles a les mans dels Deus.
Odissea
I-IV Es una obra de temàtica burgesa (aventures), ja que son les aventures de Odisseu (Ulisses); home molt astut e intel·ligent . Estanformats per 24 capítols. Comença a Itaca i Ulises es un senyor feudal, marxa a la guerra de Troia deixant el tro lliure deixant a Penélope sola després dels anys van a Penélope dient que està mort i que ha de agafar un altre rei però ella no vol ja que no vol que li facin mal al seu fill. Athena que es la protectora de la familia li diu al petit que vagi a buscar al seu pare.
IV-VIII Ulisses estàretingut amb una nimfa (Calipso) durant 7 anys , ja que ella està enamorada d’ell i li diu que serà sempre jove però Zeus la convenç perquè pugui tornarà a casa, marxa amb un rail però naufraga a (Flacis). Al arribar a la platja es troba a Nàutica i el porta a palau.
IV-XII Narra la caiguda de Troia, ciclop Polifem i Posidó s’enfada i el castiga fent que torni sol a casa sense soldats.Thircel’atrapa un any i els homes es transformen en porcs perquè no s’enamorin; al final els torna a convertir en persones, baixada als inferns.
XIII-XXIV Ulisses arriba a Itaca però abans arriba el nen dient que el seu pare es viu però no sapo on es. Quan Ulisses arriba es troba un pesquer i ell es disfressa per observar que passa per palau, els pretendents de Penélope es burlen d’ell aleshores ellaels reta a fer una prova amb l’arc d’Ulisses i qui guanyi es queda amb el tro. Ulisses guanya i mata a tots els pretendents. Aleshores apareix Athena i para a tots el familiars dels morts.
Poetes tràgics( S.Vè a.C)
206311548895Èsquil (525-456 a.C)
Autors de tragediesSòfocle (497-406 a.C)
Eurípides (485-406 a.C)
Cor= grup de persones que sortien de vegades a fer reflexions sobre l’obra....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Latín
  • Latin
  • Latinos
  • latin
  • Los Latinos
  • Latín
  • latin
  • latino

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS