LAURA EN LA CIUTAT DELS SANTS

Páginas: 7 (1687 palabras) Publicado: 5 de junio de 2013

LAURA EN LA CIUTAT DELS SANT
[Escriba el subtítulo del documento]







ARGUMENT DE LLIBRE
Laura és una dona Barcelonina sense pares, aquesta es pobre i decideix casar-se amb un noi anomenat Tomàs (hereu dels Muntayola) . Passat tres mesos es decideixen casar i anar-se’n a viure a on ell viu “ Comarquinal”.
La gent del poble espera l´arribada de Tomàs i la seva muller. La Teresa,germana gran de Tomàs observa a la Laura amb deteniment ja que serà la nova ama de la casa.
Només arribar, la Laura escriu a la seva cosina per dir-li que ha arribat bé a Comarquinal i que no li fa bona impressió la cara de la Teresa ni la boira humida d’aquell lloc. Més tard, la Teresa va a casa L’oncle Llibori per explicar-li amb tot luxe de detalls l’arribada del la forastera.
Al diasegüent el matrimoni, se´n van a passejar Tomàs li conta a la Laura tots els rumors existents en el poble, encara que ella no accepta aquests tipus de xivarris. Mentre passegen tot el poble els observa i els hi saluda Mossèn Joan, un capellà el qual la gent li nega la salutació perquè les males llengües diuen que és un lladre.
Més tard, van anar a casa del senyor Llibori Terra Negra a dinar i vaconèixer tota la seva família: a la Beatriu filla del germà ja mort del Llibori, a l´Angèlica , Ventura i Jaume l´hereu de la casa.
La laura era criticada per la Teresa, la qual no permetria que entre elles haguessin més confiança ja que si era així era com si anés perdent terreny, ja que la Laura es va sentir cada vegada més perduda en aquelles terres i amb ganes de fugir del costat del marit. Però,un bon dia la Laura i Teresa quedaren a soles i la Barcelonina li va dir a la seva cunyada que volia que fossin amigues i esta es va sincerant amb Laura i li va dir que sentia no haver conegut cap home .
A més a més, la Laura va quedar embarassada del seu marit Tomàs i ja el tema de conversa per la gent del Comarquinal no era la vida de la parella, sinó la benvinguda del nen. A més, es vacomençar a parlar de Jaume, l´hereu dels Terra Negra, que va quedar desheretat per casar-se en contra de la opinió familiar, amb la filla del enterramorts.
Mentre tant, el mon de la Barcelonina es tancava cada vegada més, ja no li preocupava atraure al seu marit , sinó que es preocupava pel seu fill/a.
La Beatriu, va acceptar finalment apropar-s’hi a casa de la Laura diguin-li que passava per allà, ili va tornar el collaret de ambar que aquesta li va regalar. La Laura se sent ofesa per aquest rebuig però quan parlen amb tranquil·litat les coses decideixen ser amigues.
Quan la Laura es posa de part, tota la família es decepciona perquè és una nena i no un nen, inclòs el seu marit. A més a més, Tomàs havia deixat de desitjar a la seua dona, ja que esta ja no cridava l´atenció dels homes deComarquinal . Però per a la Laura, la seva felicitat es basava en ella i la seua filleta.
Un dia la filleta és posà malalta i als pocs dies va morir de meningitis, aquest fet va provocar que la barcelonina acabes que endinsar-se més dins del pou.
Una tarda, mossèn Joan Serra el capella i amic de Laura li va dur a casa al seu Nebot Pere el qual era notaria i ja havia parlat amb anterioritat.Pere Giferda, va enamorar-se de Laura sense adonar-se d’ aquella dona que li suggeria tendresa i solitud. Aquest fet, li va fer anar perdut en els seus pensaments durant tot el dia. Però, per un altre banda la Teresa recordava quan ella era jove i ell encara era un nen, ella l’estimava com mai havia estimat a ningú.
És en aquest moment, quan la mestressa es dóna compte del amor profund que encarahi sent pel Pere, per aquest motiu va decidir odiar i castigar a la Laura ja que aquesta també s´enamora del Pere .
L´oncle de Pere (mossèn Joan), li va demanar per favor al seu nebot que oblides el sentiment que aquest sentia per Laura ja que esta ja estava casada. Així doncs, en Pere no hi va anar a casa dels Muntanyola. Teresa i Laura, estaven molt tristes per l’absència d’aquest i va ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS