Laura Moret P Rez PAC 3

Páginas: 9 (2011 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2015
PSICOLOGIA DE LA PERCEPCIÓ
AULA 5
PAC 3
ALUMNA: LAURA MORETÓ PÉREZ























EXERCICI 1

a. La diferència en el llindar diferencial de les diferents olors es deu a l’experiència de les persones de cada regió amb cada olor. Les persones es familiaritzen amb les olors del seu entorn, això permet que puguin reconèixer una olor i detectar un increment en la seva intensitat mésfàcilment. Per tant, les persones que estiguin acostumades a olorar la cúrcuma, tindran un llindar diferencial de les olors més baix i reconeixeran millor el increment d’intensitat.
Aquests llindars diferencials són baixos per a aquestes substàncies. El fet de que no hi puguin haver fluxos d’aire a través de les varetes permet que les substàncies amb una concentració semblant no variïn i per tant, permetmés precisió.

b. Els habitants de l’Índia poden identificar millor la cúrcuma ja que és una olor a la qual estan acostumats i que forma part del seu dia a dia. En canvi en Espanya, la cúrcuma no s’utilitza gaire i per tant, és difícil de reconèixer. En el cas en què un persona d’Espanya anés a viure a l’Índia els resultats serien diferents ja que la capacitat per a reconèixer les olors milloraamb la pràctica. Les persones reconeixen millor les olors que li són conegudes i de les quals es sap el nom. Al poder identificar-les pel seu nom i al estar acostumat a l’olor, es poden reconèixer millor.


EXERCICI 2

a. Aquestes dues regles es poden explicar a partir de les nocions de aliestèsia i de sacietat sensorials específica. La primera regla implica menjar plats que tinguin sempre un delsdos ingredients (carn de vedella o pollastre). La persona només percep l’olor quan té el plat davant ja que no el cuina. La regla inclou que pot menjar tantes porcions com es vulgui. El que es vol aconseguir amb això és produir el efecte de aliestèsia, és a dir, quan es comença a menjar, es percep un sabor molt bo i un té ganes de menjar però, a mida que un ingereix, aquesta sensació del sabordisminueix fins que un ja no vol menjar més del plat. Amb aquest efecte, s’aconsegueix en aquest cas que la persona deixi de menjar aliments alts en greix i colesterol com la carn.
En canvi, la regla 2 inclou una situació en què la persona amb sobrepès té que cuinar els aliments amb els mateixos ingredients que la primera setmana. En aquest cas, l’individu percep les olors abans d’ingerir. Enaquesta situació, es planteja el efecte de la sacietat sensorial específica. Aquest efecte implica el fet de que en un principi, la persona percep una olor agradable al cuinar i al començar a menjar, tot i que un acaba el plat, la sensació agradable desapareix després d’unes quantes cullerades. L’efecte es deu només a partir d’uns plats específics (només que continguin vedella o pollastre) i no afectaràa altres plats amb ingredients diferents.
Les diferències entre la aliestèsia i la sacietat sensorial específica es deuen a:
La aliestèsia triga en desenvolupar-se, només es produeix a mida que la persona ingereix menjar ja que es deu a l’efecte que l’aliment provoca en l’estomac. En canvi, la sacietat sensorial específica, és un procés més ràpid (al olorar, al mastegar sense empassar o al poctemps de començar a menjar) ja que es deu a l’activació dels receptor del nas i la boca.

b. La resposta neural al començar a menjar es basarà en l’activació de les neurones del còrtex orbi frontal (COF). En aquest cas, el còrtex orbi frontal rep senyals del gust ( còrtex gustatiu primari) i de l’olfacte (còrtex olfactiu primari). Amb aquesta convergència, el COF conté neurones bimodals (responena més d’un sentit) que responen a qualitats similars (cèl·lules que responen al gust dolç també ho faran amb l’olor dolça). Com que es combina la formació del gust i de l’olfacte, el còrtex orbi frontal permet detectar el sabor i representar perceptivament els aliments.
Per tant, en aquesta situació, s’activaran les neurones bimodals que responen al sabor (gust i olfacte) del pollastre i de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 3 A Os De Gobierno Del General Otto P Rez
  • PORTAFOLIOS Laura P Rez Barrado
  • PAC 3
  • Resumen Aurora P Rez
  • Daniela P Rez Figueroa
  • Valeria P Rez Gil
  • Ensayo Pito P rez
  • El Rat N P Rez

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS