laura a la ciutat de Sants.

Páginas: 19 (4507 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013
Activitats

1.ESTRUCTURA DE LA NOVEL·LA
1.1. Parts en què es divideix la novel·la, durada de cadascuna de les parts i relació amb l’argument.

Aquesta novel·la s’estructura en una segmentació d’aquesta en dos blocs, per tant, no ens trobem davant una divisió en capítols, sinó en dues fraccions que comprenen tota la trama amorosa de la protagonista. Dins la primera part, podem veure larelació afectiva entre la Laura i en Tomàs en primer pla. Seguidament, trobem la pèrdua de la filla del matrimoni Muntanyola, que finalitza amb la primera estructuració de l’obra de Miquel Llor. L’obra continua amb la segona part que es basa en l’aventura de la Laura amb en Pere. Totes dues tenen una base comuna: la il·lusió, la descensió i finalment, la frustració. Ambdós parteixen de dues relacionsamoroses (convencional i extramatrimonial, respectivament) amb un origen prometedor, però que desemboca en un tràgic o amarg final: primer, la Laura arriba a la ciutat dels sants amb una felicitat interna però acaba amb el tràgic amarg de la mort de la seva filla, en segon lloc, l’arribada d’en Pere a la ciutat que representa en la Laura l’alegria i la il·lusió i que conclou amb la tornada de laLaura a Barcelona amb una sensació de desesperació i frustració.

Com hem pogut observar, l’evolució interna del personatge principal queda impresa de forma igual en les dues parts, així com el temps en que ocorre l’acció: dos anys compresos entre tota l’obra , que comencen i acaben amb una època de l’any (tardor) que representa la fredor, la soledat, la tristor...

No obstant, laprogressió de l’obra és lineal, segueix ordre temporal que en certs moments queda interrompuda per una retrocessió al temps passat o queda pausada amb pensaments o llargues descripcions de sentiments o paisatges que mostren l’actitud d’un determinat personatge.

1.2. La novel·la també recull un altre argument universal: el de l’intrús destructor, personatge que introdueix el mal en una comunitat. Com éstractat aquest argument en la novel·la?

Comarquinal representa l’ordre i l’equilibri social. En un primer moment, es por descriure aquest petit poble com un lloc plàcid, allunyat del murmuri, dels sorolls de les grans ciutats, de la violència, dels pecats... Es tracta d’un poble beneït per la figura divina que reflecteix la serenitat i el compliment sever que impera en totes les famíliesconvencionals que resideixen en aquest pacífic lloc. No obstant, però, si ens hi submergim trobem una gran repressió, un amagament de totes les actituds dels residents, un somriure que encobreix tots els pensaments impurs, tot allò no considerat bo dins d’aquest lloc.

La figura de la Laura trenca aquestes imatges que només representen un prototip de figura ideal i perfecta, que en realitat, ésinexistent. L’arribada d’una estrangera que prové de la gran ciutat barcelonina mostra el contrast entre ambdues parts. Destrueix aquest prototip i dóna lloc a la hipocresia que imperava en tots els habitants; sorgeixen els rumors, les tensions familiars, les repressions sexuals, la reputació de les famílies, la infelicitat, la superioritat del diner, etc. La intrusa canvia els papers marcats en unprimer moment: la Laura es torna la víctima i els petits burgesos passen a ser els destructors que donen origen a la mort interna del bon caràcter de la Laura. Aquest col·lectiu tan ferotge s’expandeix tan intensament que fins la família de la Laura queda embrutada d’aquesta hipocresia que marca l’abandonament de la Laura de Comarquinal.

1.3.En quina época de l'any s'inicia i s'acaba laprimera part? I la segona? Té algún simbolisme?

La primera part s'inicia a l'estiu concretament al mes de septembre i s'acaba al novembre de l'any següent; en canvi la segona part comença a la primavera, a l'abril i s'acaba a la tardor.

Aquests inicis i finals en diferents époques de l'any tenen un simbolisme sentimental, es a dir, que es donen segons els sentiments (alegries o tristeses)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat de sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS