Laura a la ciutat del sants

Páginas: 4 (758 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2010
LAURA A LA CIUTAT DELS SANTS, Miquel Llor

a) SOBRE COMARQUINAL I ELS SEUS HABITANTS
1. Quins elements de la narració permeten descobrir la ciutat de Vic darrera del topònim literari deComarquinal?
Parla de la plana, que sempre hi ha boira, els campanars de la Seu, del Seminari. També parla de la gran plaça porxada, amb arcades al voltant i amb l’Ajuntament. La plaça que descriu és laplaça major de Vic. La boira és típica de la Plana i també diu que Barcelona i la platja són a 70 quilòmetres de Comarquinal. I parla del museu Episcopal.

2. Defineix la hipocresia de l’oncleLlibori Terra Negra a través de les relacions amb Teresa i Laura. En què basa el seu poder?
Llibori Terra Negra amb Teresa mostra una actitud de menyspreu cap a Laura, li diu a Teresa que no es deixitrepitjar per la barcelonina, que li tindria que haver tret del cap a Tomàs la idea de casar-se amb ella. En canvi, quan estar amb Laura li diu que a part de bonica té seny, que si vol fer-ho bé quesegueixi els passos de Teresa, la mira de dalt a baix cada cop que arriba a casa seu, fins i tot va arribar un moment que la va intentar violar. Basa el seu poder en els diners.

3. Per a Teresa totsenyal de modernitat o de canvi és sinònim de costums relaxats o de pecat. Comenta el fragment següent sobre el paper de la dona a partir de la posició de Teresa Muntanyola.
“-Ja veus on ens ha dutel teu modernisme, aquelles rialles!, els vestits!, el desvergonyiment de lluir els braços i les cames per fer l’estrangera! Gràcies a Déu, fins ara no ens hi havíem trobat mai a casa nostra. Ni lamare ni l’àvia llegien gaire de pressa, però els hauria caigut la cara de vergonya si haguessin pogut pensar que, anys a venir, una de les mestresses de Muntanyola es passaria la vida ajaguda amb florsal pit i un llibre a les mans, com una dona de món”.

La dona, havia d’anar ven tapada, no podia ensenyar braços ni cames. No podia ser una dona de món, estava mal vist que es passés els dies...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat de sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS