Laura a la ciutat dels sants

Páginas: 7 (1589 palabras) Publicado: 9 de abril de 2013
Teresa:
La germana de l’hereu, aparentment sembla una dona maternal i bona, però al igual que l’oncle Llibori, es un personatge fals, que té un sentit de venjança i enveja molt fort (cap a la Laura).Va portar la Laura a la Aulina per torturar-la físicament quan es va adonar la relació que hi ha entre la Laura i en Pere. Estima bojament al Pere, de fet quan eren més joves, ja el estimava, però acausa de que la seva mare la va educar en ser una dona de casa, no va poder apropar al Pere. Odia a Laura, tant per que Laura pot tenir relacions sexuals cosa que ella no ho pot, com perquè Laura pot lluir i gastar diners de casa.
L’oncle Llibori: 
Un dels oncles dels Muntanyola. És el cap de família de la Terra Negra, pare d’Angelina, i Jaume (rebutjat).
Ell no es l’autèntic hereu de la TerraNegra, ho era el seu germà, qui després de tenir el títol
d’hereu, va començar a mal baratar tots els patrimonis de la família, un cop acabat va anar a Amèrica, on va morir, deixant enrere la seva filla i viuda. És un personatge fals, ja que constantment malparla dels Muntanyola i sobretot a la Laura, criticant el seus costums barcelonins, però d’alguna manera li agrada la Laura, ja que tira elscoberts a la Terra per tal de
veure les cames d’ella. Deshereta l’hereu (Jaume), ja que aquest es vol casar amb la filla de l’enterramorts sense el seu consentiment. Quan la Laura és treta de casa seva a causa d’infidelitats, aquest comença a contar-li les seves penes sobre la mort de la seva filla Angelina, però poc a poc intentà violar-la, encara que la Laura aconsegueix escapar-se d’ell.Quan el seu germà va morir, ell va fer un acte de bondat, recollint la vídua i la filla del seu germà, en Beatriu.
Oncle Joanet:
Un altre oncle dels Muntanyola, igual que l’oncle Llibori, és personatge fals, esta constantment criticant i odiant a Barcelona, fins i tot ha dit que desitjaria que la boira de Comarquinal sigui un mur que protegeixi els habitants de Comarquinal de Barcelona, però quan aBarcelona passa qualsevol festival, com castells de focs (grans o petits) no es perd cap. Ell troba tot brut, però ell no es banya ni es dutxa mai. A pesar de ser molt religiós, va amb certa freqüència al bordell del poble, cosa que una vegada quasi perd la vida d’un ensurt. Té una germana malalta, la tia Madrona. Quan aquesta mor, les gents del pobre li diuen indirectament que és un garrepa.Tia Madrona:
Germana malalta de l’oncle Llibori, pateix un tumor, que segons els metges s’hauria d’extirpar immediatament, però ella es nega el fet de
que un home li toqui el cos, ja que no vol que cap home li posi les mans a sobre. No suporta el fet de que Laura sigui tocada cada dos per tres per un metge (home) durant
l’etapa d’embaràs de la Laura.
A causa de que no va extirpar el tumor, vamorir de càncer...això si, li va estalviar molt de diners al seu germà ( segons el poble).
Angelina:
Filla de l’oncle Llibori, no fa gaire goig, i té relació amb un mena de comptable de casa (tuberculós), amb qui es casarà, es contagiarà de la malaltia, i morirà, com el seu marit.



Jaume:
Fill i hereu de la Terra Negra, una mica cregut en el seu poder com hereu. Desheretat per el
seu parea causa de que ell es vol casar amb la filla de l’enterramorts, la Pepeta, sense el consentiment del seu pare, aquest el deshereta i el prohibeix li entrada a la seva casa.
Tia Amèlia:
És la mare de Maria i tieta de Laura, la va recollir juntament amb el seu pare, i quan aquestes va morir, ella va tenir més o menys la cura de Laura, fins la seva marxa cap a la Comarquinal. Sembla ser que no liagrada massa les musiquetes que Laura fa amb el piano.
No hi surt personalment en l’obra, només en les cartes de Laura i les seves memòries.
Maria:
La cosina de Laura, tampoc hi surt gaire en l’obra, no esperava que la Laura es cases amb en
Tomàs, no esta casada en el principi de l’obra, però no es sap si ho està més tard (la Laura li envia cartes dient-li que es casi).
Pare de Laura:
Pare...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS