Laura a la ciutat dels sants

Páginas: 33 (8104 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2013
1.Quin trajecte fa la Laura? Per què? De què comença a enyorar-se?

-La Laura fa el trajecte des de Barcelona, la ciutat on s’ha criat, a Comarquinal, la cuitat del seu actual marit, Tomàs. Fa aquest trajecte perquè se’n va a viure amb els seu marit a la ciutat d’on prové aquest, Comarquinal. Durant el trajecte a Comarquinal la Laura comença a enyorar Barcelona.

2. Què caracteritza aprimer cop d’ull Comarquinal? Quina ciutat real podria correspondre a Comarquinal?

-A primer cop d’ull, Laura, percep els campanars de la Seu del Seminari, els asils i les cases de penitència, que es troben enmig dels camps de patates i moresc, un paisatge alterat per la grisor d’alguns pujols de llicorella que aguanten ermites acompanyades d’un xiprer esberlat pel llamp. Vic es la ciutat real quees podria correspondre amb Comarquinal.

3. Qui són els protagonistes? Qui és i com és ella? Qui és i com és ell? Pertanyen a la mateixa classe social?

-Els protagonistes reben el nom de Laura i Tomàs. La Laura és una noia barcelonina jove i atractiva, noucasada, d’ulls blaus i de veu sense estridències i harmoniosa. En Tomàs Muntanyola, és el marit de la Laura, home cepat de trenta anys,de bon estómac i generós a l’hora de repartir propines a qualsevol lloc, hereu del patrimoni dels Muntanyola, la seva família. No provenen de la mateixa classe social, en Tomàs és un hereu ric d’una cuitat de Comarques, i la Laura una noia òrfena barcelonina, de classe social baixa.

4. Què hauria dit el pare de la Laura del seu matrimoni? Per què?

-El pare de la Laura hauria dit que elmatrimoni era poc sòlid, perquè havia estat convingut precipitadament, i cap dels dos nuvis es coneixia bé.

5. Com s’imagina la Laura la vida a Comarquinal?

-Laura innocent i amb il·lusions s’imagina la seva vida perfecta, on tothom la respecta per ser la muller d’en Tomàs Muntanyola, i on tots els veïns l’aprecien. S’imagina a ella mateixa com una dona bona i amable.

6. De què s’adona laLaura quan arriba amb el seu marit a Comarquinal? Què observa en la cara de la gent?

-Quan arriba a Comarquinal, la Laura s’adona d’un rengle d’ulls iguals –familiars d’en Tomàs-, que la miren i la fixen insistentment, una mica esparverats. A la cara de la gent observa un somriure amb falagueria.

7. Qui és la Teresa? Com rep la núvia? Qui més viu a casa dels Muntanyola?

-La Teresa ésla germana d’en Tomàs. La rep donant-li una abraçada i besant-la amb els seus llavis prims i freds.

A casa dels Muntanyola viuen la Teresa, en Tomàs, la Laura y la Filomena




8. Què pensa la Laura sobre el fet de ser mestressa i de manar? Què li proposa, a la Teresa? Com reacciona la Teresa?

-La Barcelonina no vol que les coses canviïn a la casa dels Muntanyola, i planteja a laTeresa que segueixi sent ella la mestressa de la casa, i que continuï mantenint tot com sempre ho havia fet. La Teresa diu que en Tomàs estarà content per aquesta decisió.

9. Què sent la Laura en obrir el balcó i veure la boira?

-La Laura sent una pressió enemiga que la rebutja en sortir al balcó, però no en fa cas.
En sortir al balcó, la Laura sent una pressió enemiga que la rebutja, però noen fa cas.

10. A qui escriu una carta la Laura? Què li diu de Comarquinal? Què li diu d’en Tomàs? Per què li diu que sent basarda? Quines són les dues coses que li han provocat mala impressió?

-La Laura escriu una carta a la seva cosina, Maria. Descriu la casa amb fascinació, descrivint-ho tot immens, amb esplendor, i també ho fa de Comarquinal. Observa que és una gran ciutat, de gransesglésies i convents. Silenciosa i envoltada de vegetació i naturalesa. D’en Tomàs només mostra el seu agraïment al cel, la seva emoció de tenir-lo per marit. Afirma que és un home directe que no es farà mai interrogacions emprenyadores. La Laura se sent feliç i honrosa de tenir-lo per marit. L’única cosa que li fa sentir temor és pensar que en Tomàs i ella gairebé no es coneixen. Tot i això, hi ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS