Laura A La Ciutat Dels Sants

Páginas: 5 (1200 palabras) Publicado: 26 de abril de 2012
LAURA A LA CIUTAT DELS SANTS
–Miquel Llor–
Editorial: Proa
Edició: Primera edició
Any: abril del 2010
* Personatges
- Laura: És la protagonista del llibre. És de caràcter alegre i viu, és una mica ingènua però també molt maca. No aconseguies trobar el seu lloc al poble del seu home tot i que ho intenta per això acaba fugint a Barcelona de nou més confosa encara del queestava al principi de la història.
- Tomàs: de la família Muntanyola (Cal Calçot) de Comarquinal. És un pagès ric. A Barcelona coneix la Laura i es casa amb ella desprès de tres mesos i la porta a viure amb ell a Comarquinal, d’on ell és. Té un comportament molt tradicional amb costums conservadores i això comporta un distanciament de la parella. És una mica babau perquè no se n’adona de res.
-Oncle Llibori: És el cap de la família Terra Negra. És molt tradicional amb costums molt conservadors. És l’oncle del Tomàs i la Teresa i es conegut també com el Nas de Rei.
- Angelina: És la filla de Llibori. Al final de la novel·la mor de tuberculosi.
- Jaume: Era l’hereu del patrimoni de Terra Negra fins que es va casar amb la Pepeta de la família dels enterramorts que el seu pare en va enfadari va fer el Pere hereu.
- Teresa: Pubilla Muntanyola i germana d’en Tomàs. Té molt de ressentiment cap a la Laura i un caràcter molt reprimit, és molt tradicional i per ella qualsevol cosa moderna es dolenta. Està enamorada de Pere Gifreda i com aquest està enamorat de la Laura, això la porta a odiar-la més encara.
- Filomena: Quan el Tomàs era petit ella era la seva dida.
- Maria: És lafilla de la tia Amèlia i cosina de la Laura. S’escriuen cartes per no perdre el contacte, el primer que fa la Laura només arribar a Vic és escriure-li una. Es distancien fins que Laura torna a Barcelona.
- Beatriu: És la neboda pobra de l’oncle Llibori. La gent del poble l’anomena l’‘’Avorrida’’. El seu pare, l’antic hereu, va fer un mal ús de l’herència i va acabar morint a Sud-americà. Viu ambl’oncle Llibori, i ella mateixa es creu inferior a la resta de la família. Acaba casant-se amb l’estudiant de capellà (Ramon). Es fa amiga de la Laura i s’ajuden mútuament.
- Ventura: És l’antiga serventa d’una cosina morta de la família Terra Negra. En la casa del Nas de Rei té la categoria de mitja senyora. Critica molt a la Laura.
- Ramon: També és anomenat l’estudiant de capellà. Està enamorat dela Beatriu i ella també i al final s’acaben casant.
- Pere: És el fill petit de l’oncle Llibori que després del casament del Jaume amb la Pepeta es converteix en l’hereu.
- Pepeta: És la filla de l’enterramorts. Es casa amb el Jaume, el fill hereu de l’oncle Llibori i així provoca la ruptura de la relació amb el seu pare i deixa de ser hereu.
- Filles Torroella: Són dues noies caçadores queestan solteres i la seva mare els busca marit desesperadament.
- Mare Laura: Va morir quan la Laura era petita i aleshores va haver de créixer sense la seva ajuda.
- Pare Laura: És un mal artista que va educar la Laura amb sentit d’independència. Pel caràcter que tenia i la pobresa que demostrava semblava un vagabund.
- Tia Amèlia: És la germana del pare de la Laura. Qui va acollir la Laura iel seu pare quan la mare va morir.
- La Tia: És la dona de l’oncle Llibori, és morta.
- Oncle Joanet: És el cosí del pare d’en Tomàs. És un amant de les coses antigues i una mica descuidat. No deixa que cap home toqui la seva germana, fins i tot no deixa ni que la operin del càncer perquè el metge (home) no la pugui tocar.
-Oncle Narcís: És l’oncle del Tomàs. Van trencar la relació des d’unproblema amb la falsificació d’un acte del pare d’en Tomàs en unes eleccions.
- Doctor Jaume Grau: És molt amic de l’Oncle Llibori i germà de la senyora
- Joan Serra: És l’oncle del Pere Gifreda, també és anomenat Mossèn Ferro Vell, és amic de la Laura i s’encarrega del Museu Episcopal. És un dels pocs personatges positius.
-Tia Madrona: És la germana de l’Oncle Joanet, està soltera i té...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS