Laura a la ciutat dels sants

Páginas: 8 (1985 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2013
LAURA A LA CIUTAT DELS SANTS
DESCRIPCIÓ PERSONATGES
Laura:
Es una noia jove de Barcelona acostumada a la vida de ciutat. Físicament és atractiva però amb una bellesa moderada. Té els ulls blaus i una silueta harmoniosa. Els primers anys de la seva infància els va passar amb el seu pare que era un artista modernista sense gaire talent però que li va transmetre a la Laura el gust per l’art(toca el piano i li agrada ballar i cantar) i una filosofia de vida despreocupada pròpia dels artistes de l’època. En morir el seu pare, la Laura va ser adoptada per la seva tieta Amèlia, que era viuda i tenia una filla, la Maria, de qui la Laura es fa amiga. Un dia coneix al Tomàs, un home de poble més gran que ella del que s’enamora fàcilment. Al cap de pocs mesos la Laura i el Tomàs es casen i estraslladen a viure a La Comarquinal.
La Laura es una dona mal preparada per a la vida en família ja que durant la seva infància a estat contínuament mal acostumada i en arribar al poble del Tomàs es dona compte de que la realitat es molt més dura del que pensava. L’adaptació al estil de vida de La Comarquinal és complicada ja que quasi ningú d’allà veu amb bons ulls l’arribada de la Laura iaquesta és menyspreada per la seva actitud passiva i el seu caràcter liberal i rebel. Malgrat això, la Laura és feliç ja que està encantada amb la seva relació amb el Tomàs, que presumeix de dona constantment i la tracta amb atenció i respecte. Però amb el pas del temps l’actitud del Tomàs cap a la laura deixa de ser tan considerada i comença a passar d’ella, fet que fa que l’amor de la Laura es vagiapagant. Però tot i així, la Laura contínua il·lusionada pel fet de ser mare. Però la mort del nadó als pocs dies de néixer enfonsa a la Laura en la tristesa més absoluta.
Passa de ser una jove vitalista, alegre i amb energia a ser una dona trista que es sent desgraciada i plora contínuament amb el únic desig d’aconseguir la seva llibertat. Aquesta llibertat la busca a través de la seva relacióamb Pere, de qui està enamorat. Amb aquesta relació la Laura s’esvaeix momentàniament de la situació que viu a casa seva. L’amor per al Pere i la idea de poder tornar a ser feliç amb un home és l’únic motiu de la Laura per aixecar-se cada matí.
És una dona dèbil que molt sovint es deixa portar per les circumstàncies i a qui li afecten profundament els comentaris del demés. La seva educació l’hafet tindre una visió idíl·lica de la vida i una sensibilitat superior a la de la gent de La Comarquinal. La Laura forja la seva visió de la vida, en part, a partir del llibres que llegeix de jove, que li omplen el cap de somnis. Però amb el pas del temps els llibres deixen de ser una eina de formació per convertir-se en un mecanisme d’evasió de la realitat, com la relació amb el Pere. Els aspectesmés rutinaris i simples de la vida al poble no l’atrauen gens, ja que els troba massa materialistes i detesta la idea de convertir-se en una dona de casa, com totes les demés.
Al final de l’història, la Laura es troba amb l’oportunitat de poder complir el seu suposat somni de ser lliure i d’estar amb l’home a qui estima (Pere), però ella ja no és aquella dona amb il·lusions i somiadora i la sevapassivitat, indecisió i covardia fan que finalment la Laura torni a Barcelona tota sola, deixant al Pere i el Tomàs a La Comarquinal. La Laura acabarà reclosa al Monestir de Pedralbes on ensenyarà a llegir als nens, allà morirà.

Tomàs:
Home d’uns 30 anys, de constitució forta i amb el pèl fosc. És un home de costums. Mai arriba a estar enamorat de la Laura però li demana per casar-se perpressió social i per poder tindre un fill que sigui l’hereu dels Muntanyola, la seva gra preocupació. Els primers mesos de matrimoni tracta a la Laura com una reina i la treu sovint a passejar per exhibir-la davant de la gent del poble. Li preocupa molt el que diguin d’ell els demés i actua sempre amb intenció de defensar el seu prestigi i honor com a home poderós. Al cap d’un temps deixa de fer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS