Laura a la ciutat dels sants

Páginas: 11 (2565 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2013
1.L’oncle Llibori Terra Negra.

(1) Refés els principals trets del personantge: com ha obtingut la fortuna, les referències ideològiques, el motiu del malnom de “Nas de Rei” i els principals objectius a la seva vida. Descriu com tracta i com es relaciona amb els seus fills.

L’oncle Llibori Terra Negra va obtener la seva enorme fortuna al associar-se amb una gran fabricant de d’embotits deporc, activitat que va complementar amb la adquisició d'un negoci de venda de blat i moresca a la ciutat de Barcelona. Finalment el seu germà morí a América després d’emprobrir-se, l’herència del qual es va sumar a les ja plenes arques d’en Llibori.
Té el malnom de “Nas de rei” a causa de la seva fama de cap de família acaparador, obsesionat amb els diners i amb el bon nom. La relació amb els seusfills (en Jaume, l'Angelina i en Pere) és tan hipòcrita com ell mateix. El primer d’ells, en Jaume, no té gaire bona relació amb ell, fins al punt de que l’oncle Llibori el va acabar desheretant per haver-se casat amb una dona pobre, fet que, segons en Llibori, tacava el bon nom de la seva familia. Es pot veure, llavors, que es capaç de donar l’esquena a l’hereu per no caure en la impopularitat.(2.) Defineix la hipocresia de l’oncle Llibori Terra Negra a través de les relacions amb Teresa i Laura. En què basa el seu poder?

Tant l’oncle Llibori com la Teresa mostren una actitud de superioritat i menyspreu per la Laura. La Teresa, que ja per si mateixa no se'n refia de la barcelonina, rep el consell per part de l’oncle de no deixar-se trepitjar, mostrar-se sempre superior a ella.Pero quan l’oncle es troba davant de la Laura, es torna un hipòcrita, anomena la seva bellesa y educació, i fins i tot l’aconsella de ser com la Teresa, una bona mestressa. Fins i tot, cap al final de la novel.la, es desvela que l’oncle Llibori tenía intencions carnals amb la Laura, l’intenta tocar obscenament, i se la mira de cap a peus.
El poder de l’oncle es basa en els diners que té, la fontde tota la seva posició social.

(3) Determina el sentit del seu cognom i posa’l en relació amb el topònim del “Collat Negre”. Observa quins trets converteixen el personatge en una caricatura.

Collat Negre i Terra Negra son dos dels noms que utilitza Miquel Llor al llarg de la novel.la per a referir-se a en Llibori. Pero a més, fa ús de dos malnoms francament irònics, “Nas de Rei”, i “CalCalçot”, sens dubte referits a la seva actitud adinerada, burgesa, superior, hipòcrita i protocolaria.








(4) A través de l’Oncle Llibori, l’autor defineix una suma d’aspectes negatius de la humanitat en general. Com la veu Miquel Llor?

L'oncle Llibori és un dels grans exemples de hipocresia de tota la novel.la, centrada gairebé tota a la Laura. Rencorós i estricte cap al poble,pero guardant destijos indecorossos cap a la Laura. Es doncs, un pararel.lisme amb la societat Comarquinalenca, i per tant, de la societat que va envoltar a l'autor: una societat hipòcrita, mentidera, una societat d'aparença, educada, aparent ment controlada, recta i protocolaria; però per sota de les aparences de mentida, deshumanitzada i portada pels instints més descontrolats i perturbadorssexualment reprimits.

2. Defineix altres aspectes del comportament humà a tavés de les històries secundàrries descites a Laura a ala ciutat dels sants. La vídua Torroella i les seves filles, l’oncle Joanet, la tia Madrona i el canonge Grau

L’oncle Joanet és el germà de la tia Madrona, un home vell que viu servit per la seva germana durant tota la seva vida. Va acceptar a més la retinencia de latia Madrona d’operar-se de la seva malaltia, veient correcte la seva mort posterior. Es tracta d’una trista actitud, cegada i gens moderna, exactament com la vídua Torroella i les seves filles, que viuen al estil Comarquinalenc; criticant tot el que veuen, vivint en una falsa devoció cristiana i en una comedida representació teatral de cara als altres. Guarda un obscur rencor cap en Pere, ja que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS