Laura A La Ciutat Dels Sants

Páginas: 14 (3400 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2012
PRIMERA PART

Explica com i per què arriba Laura a Comarquinal. D'on prove? Amb qui vivia? Com ha conegut en Tomàs Què pensa de la seva nova situació? Per quin motiu Tomàs de Muntanyola s'ha casat amb la Laura?
Laura, una noia barcelonina jove i moderna, va anar a viure a casa de la seva cosina i tia quan es va quedar òrfena del seu artístic pare pianista.
Laura va conèixer a en Tomàs peruna entrevista que ell li va fer a casa d'uns amics comuns a Barcelona tot just recent la mort del seu pare. Ell la va demanar al cap de quinze dies i amb la qual es casava al cap de tres mesos. Tomàs va escollir a la Laura perquè li va agradar des de bon principi i no volia esperar més per asserenar la seva vida i portar hereus a la seva família.
Amb tot, Laura tenia il·lusió i ganes de sortitmés enllà de la noia pobra i malavinguda amb la mediocritat de la vida quotidiana a Barcelona, i restarà unes esperançes per tenir una bona vida i enamorar-se del Tomàs.

Quins membres de la família Muntanyola reben la parella?
Al arribar a Comarquinal, rebràn a la parella la família d'en Tomàs. Estava l'Angelina i Jaume, cosins d'en Tomàs i fills del cap de família i oncle Llibori TerraNegra, juntament amb la Teresa, la germana d'en Tomàs.

Com reaccionen els vilatans quan arriba Laura?
Els vilatans van assabantar-se de la esperada notícia només arribar la parella, i com a tota novetat, fou comentada per tots aquells curiosos que els observaven i que aviat assebentarien a tota la ciutat.

Com reacciona la Teresa quan coneix Laura? Quina rivalitat sorgirà entre elles?Descriu la conversa entre Llibori Terra Negra i Teresa, quin parentiu els vincula?

La Teresa reacciona d'una manera freda i rígida tal com és ella. Parla amb la Laura i li ensenya la casa però ho fa gairebé per obligació, amb una certa gelosia per la dona que, a partir de llavors, ocuparà i serà la mestressa de la que havia estat la seva casa.
Quan Teresa arriba a casa del seu oncle Llibori,padrí confident, li explica l'arribada de la Laura i les seves preocupacions: té por de que una forastera pobra s'endugui el que li pertany a ella i tots els diners que varen guanyar els seus avis. La va estar criticant per les seves pretensions i per la seva forma de vestir.

Descriu el passeig de la parella per Comarquinal. Com reacciona Laura amb les explicacions de Tomàs? Explica lesvisites familiars de la parella. Per què són tan grotesques? Què en pensa Laura?
Primerament la parella es dirigeix al camp, envoltats d'horts i de muntanyes tal com volia la Laura per poder conèixer-lo. En Tomàs però, que el que volia era lluir aquella dona tan elegant i seva, van decidir anar pels carrers de més importància de la ciutat passejant per les plaçes, els cafès i les botigues.
Lauras'interessava per les explicacions que donava en Tomàs, però cada vegada es despacientava més quan tot el que li explicava eres tertúlies i mals pensaments sobre l'altra gent.
La parella va anar a dinar a casa de l'oncle Llibori amb la família Terra Negra i van posar a prova a la Laura amb comentaris desagradables fins que el seu marit la va defensar. Fins i tot el senyor Terra Negra va intentarmirar la roba interior de la barcelonina er comprovar el que li havien dit.

Què li retreuen a Laura?
Que es llevi tan tard i que ha de fer el mateix que la Teresa per no portar la casa a la ruïna.

Com són les relacions entre els vilatans i la família Muntanyola?
Aparentment porten una bona relació, ja que és una família important i respectada a Comarquinal. Tanmateix, la gent és moltenvejosa i moltes coses només les fan per quedar bé entre ells.

A qui escriurà Laura en aquesta primera part? Amb quina finalitat?
A la seva cosina Maria, per informar-li què tal van les coses. Li diu que és feliç i que està bé, encara que les cartes que li enviarà més endavant, cada vegada seràn menys sinceres i la relació s'anirà apagant.

Què fa la Laura a Comarquinal: amb qui es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS