Laura A La Ciutat Dels Sants: Estructura

Páginas: 2 (459 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2012
LAURA A LA CIUTAT DELS SANTS – MIQUEL LLOR

Estructura de la novel·la. Per què dues parts?
La novel·la “Laura a la ciutat dels sants” de Miquel Llor està dividida en dues parts sense capítols.La primera part tracta del canvi de vida de la Laura, la protagonista, des de Barcelona a Comarquinal. Ella s’ha d’adaptar als canvis que suposa arribar a la ciutat dels sants, com per exemple lacrítica de gran part de la gent del poble i la discriminació cap a les dones. Es queda embarassada d’ en Tomàs i al cap de pocs dies de néixer perd la filla.
La segona part comença amb l’arribada d’enPere, el moment en que la Laura canviarà de mentalitat adonant-se que ja no vol seguir amb el seu marit. Al voltant de la “barcelonina” es crea un triangle amorós entre la Teresa, en Pere i ella.Finalment, tan en Tomàs com en Pere acaben rebutjant-la i fuig a Barcelona.
El llibre està dividit en dues parts perquè en la primera podem veure com la Laura viu una vida feliç al costat del seu marit finsque es mor la seva filla recentment nascuda, fet que suposa el canvi a la segona part. Aquesta, suposa una sèrie de desgràcies per la protagonista, com per exemple el rebuig per part d’en Tomàs i enPere, fins que arriba a la màxima alegria al tornar a Barcelona.

Temps de la novel·la. Espai de la novel·la: caracteritzar i explicar els termes Comarquinal i Les Aulines.
El temps internd’aquesta novel·la és de dos anys. És una narració lineal, interrompuda per alguns flashbacks, però sense distorsionar el transcurs de la novel·la. Les parts comencen i acaben sempre a la tardor, és a dir, cadapart dura un any. El temps extern es situa a principis del segle XX, en una societat masclista, discriminatòria i molt religiosa.
L’espai principal en el que transcorre l’obra és la ciutat deComarquinal. Tot el llibre es centra en aquesta misteriosa ciutat on la boira l’envolta cada dia com a simbolisme d’un espai tancat i aïllat. En aquesta localitat les persones es comporten com si...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS