laura

Páginas: 3 (570 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013
Laura a la ciutat dels sants
Miquel Llor
Pròleg

1- L’oncle Llibori Terra Negra
Refés els principals trets del personatge: com ha obtingut la fortuna, les referències ideològiques, el motiudel malnom “Nas de Rei” i els principals objectius a la seva vida. Descriu com tracta i com es relaciona amb els seus fills.

Defineix la hipocresia del personatge a través de la seva relació ambTeresa i amb Laura. En què es basa el seu poder?
Determina el sentit del seu cognom i posa’l en relació amb el topònim del Collat Negre. Observa quins trets converteixen el personatge en unacaricatura.
A través de l’oncle Llibori l’autor defineix una suma d’aspectes negatius de la humanitat en general. Com la veu Miqual Llor?
2- Defineix altres aspectes del comportament humà a través de leshistòries secundàries descrites a Laura a la ciutat dels sants: la vídua Torroella i les seves filles, l’oncle Joanet, la tia Madrona i el canonge Grau.
3- Descriu la història de Beatriu “l’avorrida”:com la veuen i tracten a Can Terra Negra? Quins paral·lelismes té amb Laura? Defineix les seves relacions.
5- A través del deambular final d’en Tomàs s’ofereixen ambients nocturns de Comarquinal.Descriu-los i posa’ls en relació amb el teatre, el lloc on Tomàs obliga a anar Laura perquè tothom la vegi.
6- L’Església té un pes important en el control dels comportaments socials i la repressiósexual. Com obtenen el poder sobre la gent? Apunta algun fet que ho demostri.
7- Anota alguns fragments en què s’afirma la superioritat masculina i argumenta en què es basa.
10- Sota la mirada deLaura, Tomàs aviat esdevé desagradable i primitiu. Anota’n els trets físics i psicològics, el comportament davant els gustos de Laura i en les relacions amoroses que el converteixen en un home odiós.Què aporta l’episodi de cremar els ulls als canaris perquè refilin millor?
11- A través de Teresa, la perspectiva d’en Tomàs s’enriqueix: com el veu la germana, com el tracta i com el manipula?...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura
  • Laura.
  • laura
  • Laura
  • Laura
  • lauro
  • Laura
  • Laura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS