Laura

Páginas: 4 (984 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2012
ÀNGEL GUIMERÀ, Mar i cel.

Activitats 1-12:

A l'obra de l'autor Àngel Guimerà es parla bàsicament de dos paraules en concret: pirates i corsaris, les quals durant la lectura semblen sersinònims. Però realment hi ha una diferència entre aquests dos mots, els pirates navegaven sense llicència pel mar, robaven i segrestaven altres vaixells. Els corsaris també es dedicaven a robar i destruirvaixells, però , actuaven manats per l'Estat d’algun país determinat.

Durant el segle XVI la pirateria va ser una amenaça per a la costa mediterrània, en concret per Espanya. Aquest fenomen teniaunes causes econòmiques i polítiques, per exemple la confrontació que hi havia entre musulmans i cristians, cosa que portava a que els musulmans desitgessin una mena de venjança.

Però no només elspirates moriscos van atacar les costes espanyoles, els francesos i els anglesos també, ja que el rei havia creat un monopoli comercial i havia prohibit el comerç amb les seves colònies. Per aquesta raóels pirates van decidir interceptar els vaixells que es dirigien cap a la península amb productes colonials, i es pensa que realment eren enviats pels estats d'on provenien.

En concret el principalobjectiu dels pirates era el benefici econòmic. Ells sorprenien els vaixells i mataven a qualsevol que s'interposés, robaven tot allò valuós que hi havia i a més segrestaven la tripulació. Desprésdemanaven diners pels captius o els venien com a esclaus a altres països. També hem de pensar en els pirates francesos i anglesos, que realment estaven controlats per l'Estat, que anaven en busca dediners però també volien posar obstacles al comerç marítim espanyol.

Actualment el fenomen de la pirateria està present, principalment a les costes de països pobres com Àfrica, ja que allí podenactuar amb una mica de llibertat degut al poc control marítim estatal. El principal objectiu d’aquests pirates són els diners, ja que demanen per cadascun dels segrestats grans quantitats de diners....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura
  • Laura.
  • laura
  • Laura
  • Laura
  • lauro
  • Laura
  • Laura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS