lavanguardismo

Páginas: 2 (456 palabras) Publicado: 3 de enero de 2014
Cristobal Colon va arribar per error a Amèrica buscant una ruta més curta cap a l'India. En aquells moments, Moctezuma Xocoyotzin governava els extens
territoris del sud, entretant cobrava els seustributs en cacau, el producte que li donaria el poder econòmic i que donaria la delícia a la cort.
Tot va començar a les ordres dels Reis d’Espanya, quan Cristobal Colon navegava per aquell món queell creia que era l'India. Des de 1492 recorria les illes que formaven part d’Amèrica però va ser a l’últim i quart viatge quan va tenir la ocasió de ser el primer de totes els estrangers en provarl’aliment que anomenen dels déus, encara que sense ser conscient del valor de la xocolata.
El 1502 Colon va sortir del port gadità de Sanlúcar buscant anar cap a Orient i va topar amb la Martinica, laDominicana i Puerto Rico per a regressar de nou a Espanya.
No obstant, va ser al salpar de la Martinica quan va descobrir una illa a la que va sentir anomenar-se com Guanaja per part dels indígenesperò que ell va batejar amb el nom de l'illa de Pinos. A la seva arribada va ser abordat en un dels costats de la seva caravel·la per una barca indígena de grans dimensions. La ficaven en moviment vinti cinc remers. D’entre ells es distingia, per la seva postura i la seva rica vestimenta, el cap. Aquest va pujar a la nau espanyola rebut per Colon i els seus homes amb gran expectació, mentre que elcap de la tribu els hi entregava preciosos presents, com teixits plens de color, objectes de coure i una espècie d’ametlles que utilitzaven com a moneda, a més de com a beguda. El cap, al adonar-se’nde la estranyesa dels espanyols al veure el cacau, va ordenar als seus servidors que prepararen el chokol-a-tl, una beguda amarga feta de cacau que no va agradar a cap tripulant espanyol. Tot seguitColon li va fer entrega al cap d’uns obsequis. Així, per primera vegada, s’havien trobat els cultivadors del cacau i els que l’estendrien arreu del món.
D’aquesta forma, Cristobal Colon a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS