laza

Páginas: 2 (446 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2014

RELIGIÓ

1. Saps què significa i d'on ve l'expressió Plorar com una Magdalena?

Significa plorar molt i amb gran aflicció, en al·lusió a Maria Magdalena, la pecadora pública que, penedida delsseus pecats, va plorar amargament la mort de Jesús.

2. Saps quin és el manament que va donar Jesús?

Durant l'últim Sopar, Jesús va donar als apòstols un nou manament: “Estimeu-vos els uns alsaltres, com jo us he estimat”. Amb aquestes paraules Jesús mostrava el que Ell feia: estar sempre al costat de la gent que necessitava ajuda.


3. Per què van matar Jesús?

Quan el van agafar elportaren davant del que el va acusar de dir mentides. Com que ells no podien condemnar-lo a mort, el van portar davant del governador, que era Ponç Pilat. Aquest no el trobava culpable i pensava quel’havien portat per enveja. Els Grans Sacerdots van acusar Jesús de provocar aldarulls, dir a la gent que no pagués impostos, i el més greu: declarar-se rei dels jueus i fill de Déu. Finalment, Pilat,pressionat pels sacerdots i pel poble, va entregar Jesús als jueus perquè fos crucificat.


4. Saps què vol dir la paraula Pasqua?

És el pas de l’esclavitud a la llibertat, de la mort a la vida.Festa del poble hebreu que commemora la fi de la seva esclavitud a Egipte. És també la festa principal dels cristians: commemora la ressurrecció de Jesús. 


5. Saps qui era Pilat?

El seu nomcomplet era Ponç Pilat. Fou governador romà de Judea, de l’any 26 al 36 dC. Tot i que ell no trobava culpable Jesús, es va veure pressionat i finalment va lliurar Jesús perquè fos crucificat.


6. Quèse celebra el Diumenge de Rams?

Se celebra l’entrada de Jesús a Jerusalem.

7. Saps què significa i d'on ve l'expressió rentar-se'n les mans?

Rentar-se'n les mans significadesentendre’s d’un assumpte o negar-se a assumir la responsabilitat i les conseqüències de quelcom que hom ha fet.


8. Què va passar després de la mort de Jesús?

Al tercer dia unes dones van anar al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • lazar
  • Lazo
  • Lazo
  • Laza
  • lazos
  • Laza
  • Lazos
  • lazo abierto y lazo cerrado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS