Lazarillo de Tormes

Páginas: 7 (1742 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2014
1. Quadre i descripció dels personatges

PERSONATGES
DESCRIPCIÓ
Marta
La Marta vivia a Barcelona. La seva família era pobre. La seva mare era una alcohòlica. Va conèixer a un altre home y després de la mort de la seva mare, ell y el seu “pare” es van mudar a Terra Baixa, per poder treballar. Era molinera. La Marta mantenia una relació amb l’amo de la finca, Sebastià. Però ell la fa casaramb el Manelic i la Marta al final s’enamora d’en Manelic.
Manelic
Era un pastor d’ovelles que vivia a la muntanya, a la terra alta. El Sebastià fa que es casi amb la Marta, del qual ell ja n’estava enamorat. La gent se’n riu d’ell. Descobreix que la Marta té un amant, però ell la perdona i mata al Sebastià per poder estar junts.
Sebastià
És l’amo de les terres. Està arruïnat. Manté relacionsamb la Marta, però la fa casar amb Manelic per poder guanyar diners casant-se amb una noble. Al final de la història mor en mans de en Manelic.
Tomàs
És l’ermità. Primer acusa en Xeixa de mentir, en Xeixa li parla sobre la relació d’en Sebastià amb la Marta, però ell no se’l creu. Després se’n dona compte que en Xeixa té raó i ajuda a en Manelic i la Marta.
Mossèn
És el criat del Sebastià. Ésun gran amic d’en Sebastià.
Perruca
És un treballador de Terra Baixa. És l’amo d’un mas.
Xeixa
Va ser contractat per en Sebastià per ajudar a la Marta en el molí. És la única persona que li planta cara.
Nuri
És una pagesa de la família dels perdigons i perdigones. Té 14 anys. És molt simpàtica i divertida. És gran amiga d’en Manelic i la Marta en certes escenes li té enveja.
Antonia, Josep,Nando i Pepa
Són els perdigons i les perdigones. Treballen pel Sebastià. Ajuden a la Marta i odien al Sebastià, però no gosen enfrontar-se a ell.












2. Temàtica del primer acte

A la Marta volen casar-la amb el Manelic, un pastor que viu a les muntanyes. Està molt trista, perquè ella no vol casar-se. Les perdigones volen saber coses sobre el Manelic i pregunten per ell.Després, quan estan sols, el Xeixa explica la veritat entre Marta i en Sebastià, on ell la vol casar per no perdre les terres, perquè la gent es pensi que no hi ha res entre ells, ja que ell s'ha de casar amb una dona de la noblesa. Quan presenten el Manelic se’n riuen d'ell, i veuen que pot tenir un caràcter fort, però que és bona persona, i explica com va conèixer a la Marta. Quan arriba elSebastià i tot està a punt, la Marta li diu en privat que no vol casar-se, i ell li explica els motius, amb la qual cosa ella es sent encara més trista. L'ermità veu la veritat i intenta impedir el casament, però no és capaç, ja que és massa tard. Quan la festa ja ha acabat, i el matrimoni està a casa seva, Manelic no pot entendre el rebuig de la Marta sobre aquest. Ell li conta la seva vida i Marta sen'adona que el Sebastià l'ha enganyat.


3. Explica el canvi d’actitud de la Marta envers el Manelic

Primerament la Marta va ser molt cruel envers Manelic. Ell estava molt il·lusionat amb el casament, però ella el tractava malament i no es volia casar amb ell. Però es va donar compte que el Sebastià també l’havia enganyat. Més tard el Manelic va descobrir que la Marta tenia un amant. Ellase’n va penedir i va dir al Manelic que la pegués i la fes seva, ja que ella havia estat molt cruel amb ell. El Manelic la va perdonar i els dos van voler anar-se’n a les muntanyes a viure.


4. Què passa la nit de noces?

El Sebastià va a visitar a la Marta per tenir relacions sexuals i el Manelic se’n adona que hi ha algú a casa però ella ho desmenteix. Així que aquella nit la Marta vadormir a la seva habitació i el Manelic a una altre.


5. Quin és el somni premonitori de Manelic?

El Manelic havia tingut un somni premonitori on surten unes bruixes o la Mare de Deu dient que aviat es casarà.


6. Com aconsegueix Guimerà l’equivoc de les escenes VI i VII en què Manelic, quan parla, riu per un motiu i la gent per un altre?

La gent se’n burla del Manelic perquè ha estat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El lazarillo de tormes
  • Lazarilla de tormes
  • Lazarillo De Tormes
  • el lazarillo de tormes
  • lazarillo de tormes
  • lazarillo de tormes
  • El Lazarillo de Tormes
  • Lazarillo de tormes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS