LE CORBUSIER

Páginas: 3 (548 palabras) Publicado: 1 de marzo de 2015
LE CORBUSIER

Le Corbusier va ser un dels artistes més influents i polèmics del moviment modern del segle XX. Arquitecte, urbanista, pintor, dissenyador immobiliari, escriptor, editor i fotògraf icineasta aficionat, aombrava gracies a la força i la llibertat poc convencional de les seves idees.

DEL MASSÍS DEL JURA A L’AMPLE MÓN, 1887-1917

Le Corbusier, de nom real Charles Édouard Jeanneret,va néixer el 6 d’octubre de 1887 en La Chaux-de-Fonds, en la Suiza francòfona. La ciutat era el centre mundial de la producció de rellotges i la idea dels seus pares era que es dediques a gravar-los.El jove va aprendre a dibuixar i va explorar paisatges del massís del Jura abans de concentrar-se en l’arquitectura. Als vint va construís la seva primera casa.

Durant els cinc anys següents els seushoritzons es van ampliar fins els cofins d’Europa.

LA CONQUISTA DE PARÍS, 1917-1929

En 1917 Jennearet es va establir definitivament en París, on va conèixer l’artista Amédée Ozenfant, que el vaanimar a pintar i amb el que va publicar Després del cubisme, 1918.

En 1920 els dos amics, junt amb el poeta Paul Dermée, van fundar la revista d’art i cultura de Vanguardia L’esperit nouveau [L’esperitnou]. Jennearet va adoptar el pseudònim Le Corbusier per signar els seus provocadors articles. En 1922 va fundar un estudi d’arquitectura amb el seu cosí Pierre Jennearet i al llarg d’aquesta dècadava desenvolupar projectes teòrics i va construir cases de camp pes l’elit parisenca.

UNA RESPOSTA AL PAISATGE, D’ÀFRICA AL CONTINENT AMERICÀ, 1929-1940

L’arquitecte somiava amb treballar a granescala e intervenir en l’urbanisme, per el que en 1932 va sofrir una gran decepció al ser derrotat al concurs del Palau dels Soviets, a Moscou.

En 1929 va idear projectes per Río de Janeiro, Sao Paulo iMontevideo, però ni tan sols l’entusiasta benvinguda que li van donar les elits locals va poder fer que al final es realitzessin. De la mateixa manera, va defensar incansablement encara que en va, la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Le Corbusier
  • Le Corbusier
  • Le Corbusier
  • le corbusier
  • le corbusier
  • le corbusier
  • Le Corbusier
  • Le corbusier

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS