Le déjeuner sur l'herbe

Páginas: 4 (752 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2014
Documentació general:
Títol- Le déjeuner sur l’herbe
Autor: Manet, Édouard. (1832-883)
Cronologia (1863)
Estil: Impressionisme
Tècnica: oli
Suport: Tela;2.08m x 2.64m
Localització : Museud’Orsay, a parís
Tema: una dona acompanyada de dos homes vestit, probablement artistes, seuen a la gespa, mentre una altra dona allunyada del grup es refresca en un rierol.

Anàlisi formalElements plàstics
-En aquesta obra el color dominat es el verd, que predomina en el conjunt de l’obra, però l’envolten el color negre, blanc, ocres i blaus morats dels seus personatges i els seusvestits. La combinació de les diverses tonalitats verdoses del quadre proporciona una sensació de transparència a L’aigua del rierol, la llum es fon en els colores. L es figures humanes són presentades comzones planes de color, aquesta tècnica era de influència del món japonès, i eren pintades sense clarobscur i dibuixades sense línies de contorn.
En aquest quadre es mostra una tècnica pictòricarevolucionaria, podem veure les pinzellades breus i soltes, i que estan juxtaposades unes amb les altres, això va ser la base del impressionisme.
Composició
- les tres figures humanes ocupen l’espaicentral de l’obra: Una dona nua i dos homes vestits. Aquesta obra forma una estructura piramidal, però dins d’aquesta piràmide podem trobar tres piràmides mes petites formada per cada un de lesformes humanes.
Els dos personatges de l’esquerra giren el rostre cap el espectador, encara que nomes la dona nua mira directament, i en canvi el seu company te un caràcter distret. L’altra home haestat pintat amb el braç dret amb un gest que indica que te la paraula. Més al fons veiem el rierol on es troba una altra dona refrescant-se i una barca. I a la banda esquerra de l’obra podem veure laroba de la dona i el cistell de fruita que dona el nom a la pintura. Tota l’escena esta envoltada per arbres.
Estil
Édouard manet va néixer França, el 23 de gener de 1832 i va morir el 30 de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fitxa tècnica le déjeuner sur l’herbe, manet.
  • Dejuner Sur L'Herbe
  • Los del sur
  • Los Del Sur
  • sure
  • El sur
  • El Sur
  • Los del sur

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS