Lectura Bàrbars

Páginas: 3 (660 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2013
ASSIGNATURA: Sociologia General i de la Comunicació.
Curs 2013-14
UNITAT FORMATIVA: LA CULTURA MEDIÀTICA


PROFESSOR: JORDI BUSQUET.
Alumne: Mònica Pont Mula

Primera sessió de la UF(Cultura mediàtica).
1. Explica qui són “els bàrbars” segons Alesandro Baricco. Descriu el seu perfil.
Els “bàrbars” segons Baricco són els joves que encapçalen una nova forma de pensar i el conjuntcanvis culturals que estan transformant a les diferents societats del segle XXI, en el qual finalitza un moviment per tal de donar pas a un de nou. L’autor no es lamenta pel seguit de costums que s’handeixat enrere i a mesura que el text avança arribem al que l’autor considera el centre d’aquests canvis, la tecnologia, que és un element predominant a la vida dels joves i que bàsicament estableix queel nou paradigme cultural on no es relacionen amb cap moviment antecessor i donen pas a una nova era.

2. Quines són les diferencies més notables entre la cultura dels “bàrbars” i la cultura pròpiade la civilització (recorda que els “bàrbars” son els joves que defensen una cultura diferent a la dels adults).
Les característiques que presenta la cultura dels “bàrbars” no té res a veure amb lacultura propia de les civilitzacions, motiu pel qual l’autor del text no és capaç de trobar semblança amb cap moviment d’èpoques anteriors. El que pretenen aquets “bàrbars” és trobar una rapidesa, unfer les coses al moment sense aturar-se encara que això comporti uns acabats dels quals no en ressalti la qualitat, de manera que es prioritza la rapidesa que no pas un bon acabat.
En aquest aspecteinternet ha estat una eina molt important ja que ha proporcionat una rapidesa instantània a l’hora de cercar informació de qualsevol tipus, de manera que no tenen un accés restringit a la informaciója que es pot accedir a aquesta des de qualsevol lloc i en qualsevol moment.
També se senten atrets per tot allò que sigui capaç de captar la seva atenció, ja que estan acostumats a les innovacions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Invasiones Barbars
  • els bàrbars
  • Lectura
  • Lecturas
  • Lectura
  • La lectura
  • Lectura
  • Lectura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS