lectura

Páginas: 2 (357 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2013
UNIDAD 2 Revolucion industrial
Revolucio agricola
augment notable de la producció d'aliments, tres inovacions : canvis de sistema de cultiu, introduccio de maquines noves estructura de lapropietat, la difusio de la rotacio de cultius (sistema norfolk) suprimien el guaret. Noues metodes de sembrada, noves eines, de nous cultius, nous fetilitzants van ajudar a augmentar i diversificar laproducció d'aliments. El tancament de les terres comunals que en va comportar la privatització mitjançant les lleis de tancament. La pujada de preu dels cereals va estimular els grans propietaris aaporpiaar-se de les terres d'us colectiu per produir mes i incrementar es beneficis. El tancament de terres va ser perjudiciari i com que no tota la gent tenia diners els propietaris van tindre que haver devendre les propietats i convertir-se en jornalers a cambi de un salari.
Augment de la població
augment de l'oferta d'aliments fa un creixement demografic elevat, la fam desapareix, la natalitatpuja y la mortalitat baixa i la esperança de vida tame creix.
Liberalisme economic
Adam smith defensaba la supremacia de l'individud davant dels estaments, a favor de que l'interes personal sigaproduit en la quantitat en que es demana i que els interesos del mercat es regulen gracies a una ma invisivle que ajusta la oferta i la demanda , l'estat no ha de intervidre en l'economia i te que eliminarles barreres del proteccionisme i els monopolis.
David ricardo: el salaris no pujarien damunt del minim impresidible per a poder subsistir
Thomas Robert Malthus el creixement de la porblaciodesiquilibraria la relació amb els recursos disponibles.
Capital, treball i mercat
Instruments de producció i el que es produeix es propietat privada (burgesia) i els asalariats o proletariat asolesdisposen la capacitat per a treballar i la lloga a cambi d'un salari.
Capitalisme vol maximitzar el benefici y el proletariat vol que pujen els salaris y aixo produex unes crisis que es corregeixen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lecturas
  • Lectura
  • La lectura
  • Lectura
  • Lectura
  • Lectura
  • Lecturas
  • Lectura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS