Lectura

Páginas: 9 (2215 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2012
* Estefanía Bernat Colome
* Unitat formativa 2
* Autonomía personal i salut infantil
Cas Pràctic
Activitats–Descans

Índex

* INTRODUCCIÓ PÀG.1
* INTRODUCCIÓ TEÒRICA PÀG.2
* Activitat
* Descans
* Fatiga
* Son
* CAS PRÀCTIC PÀG.4
* Dades bàsiques
* Anàlisis
* Solució
* Activitats
*CONCLUSIO PÀG.14

Introducció

Aquest treball tracta de l’activitat i el descans, que són unes de les activitats bàsiques dels infants. Esta dividit en dos parts , la primera es una introducció teòrica per conèixer els conceptes basics com són, el son , la fatiga , l’activitat , el descans.
En la segona part trobarem un cas pràctic d’un nen anomenat roger, aquest nens teproblemes per dormir i descansar i ha experimentat una sèrie de problemes , el que farem serà analitzar el problema i trobar-ne una solució.
Finalment farem una avaluació i una conclusió final on escriure a totes les conclusions on he arribat .
En aquest treball hem proposo adquirir coneixements sobre aquest tema i posar-ho en practica, solucionant el cas pràctic.
La metodologia que seguiréserà començaré llegint-me el tema un cop llegit faré la introducció del tema amb els conceptes basics anomenats anteriorment, un cop els tinguem clars, començaré el cas pràctic desglossant-lo de la següent manera:
* Analitzar el problema i buscar l’origen del problema
* Aplicar solucions al entorn
* Treballar activitats amb l’infant
* Avaluació finalIntroduccióTeòrica

Començarem la introducció dient que l’organisme humà esta dotat per naturalesa d’uns ritmes que en regulen l’activitat i d’uns senyals d’alerta que li indiquen quan convé descansar. És per això què es necessari que prèviament aclarim uns quants conceptes:
* L’activitat : permet a l’infant conèixer l’entorn i conèixer-se a si mateix , els seus límits i possibilitats i permitja d’aquesta activitat que construirà la seva personalitat

* Descans : És el temps necessari per restablir l’equilibri , que permet una distensió muscular i psíquica.

* La fatiga : desequilibri entre el nivell d’activitat i el nivell de descans.

* El son : estat en que l’organisme inhibeix totes les funcions que el relacionen amb el mon exterior i en el qual es produeix unrelaxament gairebé complet dels músculs.

El son és un procés molt important per al nen, ja que en el nounat el son ocupa la major part del seu temps, a mesura que creix els períodes de vigília s’allarguen però continua sent molt important durant tota la vida, es per això que les persones adultes han d’ajudar a satisfer aquesta necessitat bàsica, guiant i ensenyant a l’infant a conciliar el son totsol i el mes natural possible.
Aquest ritmes de son moltes vegades es veu afectat per coses i aspectes com són la distribució de cicles d’alimentació, la quantitat i la qualitat dels aliment, els costums alimentaris, els horaris laborals, els períodes de vacances, les festes populars, els aspectes socioculturals ect...
També convé que sapiguem que el moment d’anar-se a dormir es un fet complex ,un moment en que s’alternen instants de tendresa amb altres de molta hostilitat, es per això , que aquest procés es molt important aconseguir que es produeixi de la manera mes natural possible.
L’acte d’anar a dormir en la infància esta molt lligat amb el vincle afectiu que s’estableix amb la persona adulta de referencia, es a dir, amb la relació d’aferrament .
En quant a la tasca de la personaadulta hem de dir que ha de tenir una actitud de criança en el moment d’acotxar l’infant, ha de prestar-li unes atencions per preparar-lo per al son i demostrar-li un comportament d’aferrament.
En el moment de deixar l’infant al llit, entre en joc les pors a la separació de la figura d’aferrament, les pors envers a l’entorn, la negació a perdre’s del que passa a la casa, la seguretat adultes,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lecturas
  • Lectura
  • La lectura
  • Lectura
  • Lectura
  • Lectura
  • Lecturas
  • Lectura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS