Leda

Páginas: 2 (396 palabras) Publicado: 8 de abril de 2015


LEDA

Leda, segons la mitologia grega, era una de les filles de Testi i esposa de Tíndar, rei d'Esparta. Una dia, mentre passejava a la vora d'unllac, va ser seduïda per Zeus, que s'hi acostà disfressat de cigne. Aquella mateixa nit, Leda s'allità amb el seu marit.De resultes, Leda pongué dos ous. D'un nasqueren Càstor i Pòl·lux i de l'altre,Helena i Clitemnestra. Pòl·lux i Helena eren fills de Zeus, mentre que Càstor i Clitemnestra ho eren de Tíndar.

Aquest poema pertany a l'autor Bartomeu Rosselló-Pòrcel,poeta en llengua catalananascut a Palma de Mallorca el 1913 i mort a Barcelona el 1938. Malgrat la seva avançada mort, és una figura essencial de la poesia catalana de la primera meitat del segle XX.Aquest és el sisè poema delllibre Quadern de Sonets publicat l'any 1934 .Aquest sonet consta de quatre estrofes que expliquen el següent:En el primera estrofa ens descriu l'aigua. Aquesta està tranquilla tot i que hi ha unlleuger moviment d'aire.A la segona estrofa ens parla d'un refex on hi ha una ombra. En aquesta s'insinua el moment en què Leda i el cigne es troben.En la tercera estrofa explica que la dona i el cigneestan fent l'acte sexual, i ,per acabar, a la quarta ens comenta una escena maligna i sensual ja que és una violació en la qual Leda va ser enganyada.La mètrica d'aquest poema és la següent . Aquestconsta de dos quartets i dos tercets, és a dir, un sonet de versos heptasíl.labs d'art menor, i alterna versos blancs i rima assonant . La rima és: -a-a -a-a -aa a-a
Quant a les figures retòriques podemtrobar : una metàfora en tota la primera estrofa i l'última estrofa també al V-8: Nervi de roses i al V-9 : Marbres de l'instant s'ecenen .Una el·lipsi al V -7: Ona i plomes en flagell .Unaenumeració al V-11 : Pompa,silenci,fatiga i ,per concloure, un encavalgament al V-13,14.

El tema principal d'aquest poema és una versió que fa el poeta del mite clàssic de Leda. Segons el mite hi ha una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • que es un led
  • LED
  • LOS LED
  • Led
  • Que Son Los Led
  • Comparativo led
  • Matriz Led
  • 555 led

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS