Lefixxx

Páginas: 3 (600 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2012
GEORGE ORWELL: BIOGRAFIA

Eric Arthur Blair, més conegut pel pseudònim George Orwell, va néixer el 25 de juny de 1903 a la colònia britànica de Motihari, a l’Índia. El 1905 va anar a viure aAnglaterra i al cap d’uns anys va anar a estudiar a l’escola de cert prestigi. Allà va aconseguir una beca per anar a estudiar a Eton. Curiosament, un dels seus professors allà va ser Aldous Huxley, autordel llibre “un món feliç”, en el què, com a 1984, es tracta el tema del totalitarisme.
Després d’acabar els estudis a Eton la seva família no es podia permetre pagar els seus estudis a la universitat,així que va acabar ingressant a la policia colonial britànica per anar a servir a Birmània.
El 1927 va haver de tornar a Anglaterra per problemes de salut, i va decidir no tornar a Birmània. Aquellany va anar a viure a Londres i, interessat per la pobresa i els barris més pobres de la ciutat va començar a viure ell mateix com un captaire i va començar a escriure sobre les seves experiències. El1928 va anar a viure a París, on va seguir explorant el tema de la pobresa. Allà va escriure alguns articles per a diaris francesos i va treballar durant un temps rentant plats a un hotel de luxe. El1929 va emmalaltir, i el mateix any va acabar tornant a Anglaterra, a casa els seus pares. 
Un cop allà va començar a escriure les seves experiències a més de treballar per diferents diaris, i el 1933va publicar, ja sota el pseudònim de George Orwell, el seu primer llibre, “Sense ni cinc a París i Londres”.
Durant uns anys Orwell va estar vivint a Anglaterra, i el 1936 va marxar cap a Espanya perparticipar a la Guerra Civil en el bàndol republicà, es va convertir en milicià del POUM, un partit trotskista, i va ser assignat al front d’Aragó. Mentre era de permís a Barcelona va viure els Fetsde maig de 1937, en què diverses faccions republicanes es van enfrontar als carrers de Barcelona. Després d’aquests fets el POUM va ser acusat de col·laborar amb els feixistes, cosa que va complicar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS