Leies De Newton

Páginas: 2 (370 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2013
LES 3 LLEIS DE NEWTON

1ª Llei .-Principi de la inèrcia
-Tot cos lliure, sobre el qual no actua cap força, manté el seu estat de moviment, ja sigui en repòs, o ja sigui en moviment rectiliniuniforme.
El principi d'inèrcia es compleix quan no actuen forces sobre un cos o quan les forces que actuen es contraresten entre elles. En aquests casos és quan diem que el cos està en equilibri. Segonsel que diu aquesta llei podríem dir que l'efecte de les forces no és mantenir el moviment, com pensava Aristotil modificar-lo, és a dir, accelerar-lo.
Una dificultat perquè el principi d'inèrcias'aprovés va ser que els cossos a la terra no es mantenen mai indefinidament en moviment. Tots els mòbils perden la velocitat i s'acaben parant. Es va pensar que aquesta desacceleració podria estarprovocada per falta d'una força. Però Galileu va raonar que era a causa d'una altre força que els frena. Aquestes forces son les anomenades forces de fregament, que si no fos per elles els cossos de laterra es mourien indefinidament.

2ª llei .-La llei fonamental de la dinàmica
-Tot cos sobre el qual actua una força es mou de tal manera que la variació de la seva quantitat de moviment respecte eltemps és igual a la força que produeix el moviment.
Si diverses forces actuen simultàniament sobre un cos, també podrem aplicar la fórmula fonamental de la dinàmica. En aquest cas la força que apareixen el primer membre serà resultant de totes les forces a les quals el cos esta sotmès.
La segona llei de Newton inclou el principi d'inèrcia.

3ª llei .-Llei d' acció i reacció
-Sempre que un cosexerceix una força sobre un altre, aquest segon cos exerceix una força igual i de sentit contrari sobre el primer. Matemàticament es pot expressar de la següent manera:
\vec F_{ij} = -\vec F_{ji}
Amés a més, aquestes dues forces es troben sobre la línia que uneix el centre de massa dels dos cossos. No hem d'oblidar que aquestes dues forces, tot i que tenen el mòdul i la direcció iguals i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Leio
  • Lei Este
  • Leia
  • Newton
  • newton
  • Newton
  • newton
  • newton

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS