Lenguaje catalan

Páginas: 3 (613 palabras) Publicado: 12 de enero de 2011
1. Comprensió:
1.1 El text explica que el llenguatge humà per als arqueòlegs i paleontòlegs, és l’expressió oral i un dels fonaments bàsics de la humanitat. La redueixen a la parla tot i que enl’escrit es posisionen en que no és així, que va molt mes enllà de “parlar”.
Descriu el text que qualsevol manifestació de l’humà es llenguatge, ja sigui una pintura, un discurs, la forma de vestir d’unapersona en concret, la forma d’una eina o inclùs les lleis científiques, tota manifestació humana l’hauríem de pendre com a llenguatje ja que en la seva essència tot són manifestacions humanes pertransmetre quelcom.
1.2.
1.3. Segons l’autor el que ens distingeix als humans dels altres és la capcitat simbólica, es a dir, la capacitat de comunicarnos amb cualsevol imatge, gest, paraula i sentirquelcom especial per allò sense que sigui una cosa de veritable importancia, com seria el cas de la bandera, es un tros de tela amb colors, pero ens fa sentir d’una terra o ens pot recordar lesnostres arrels.
1.5. Morfologia: Estudi de la forma de les paraules. Com a sinónim proposaria forma. En el estudi de la llengua aquesta paraula s’utilitza per a referir-se a la ciencia que estudia lacomposició dels mots, es a dir, de les seves arrels (lexemes) i de tot el que hi podem afejir: prefixes, sufixes, etc. Amb els quals podem formar l’ampli ventall de paraules de les que disposem o saberla procedencia d’una paraula inclùs com s’escriuen totes les paraules que deriven d’aquesta.
1.6. hem asignat: hem adjudicat / virtual: …………. / proïsme: comunitat / suplantar: Substituir / aportació:contribució / especialista: entès / crucial: Crític / ancestrals: antics.
1.8. Tot es pot formular y transmetre utilitzant els models de comunicación assenyalats.
Tot es pot formular y transmetreper mitjà dels models de comunicación assenyalats.
2. Expressió:
2.1. Considero que les imatges són més importants no que la paraula escrita però si del discurs o del sermò oral.
En primer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • català
  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS