Lenguaje oral

Páginas: 32 (7887 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2012
fp:importacio:sscc:edi:pdf:1752c05:u2:1_...

https://eines.ioc.cat/doku/fp:importacio...

+Imatges Figura 1 Figura 2 Figura 3 Figura 4 Figura 5 Figura 6 Figura 7 Figura 8 Figura 9 +Taules Taula 1 Taula 2 Taula 3 Taula 4

1.El llenguatge oral

Des de l'inici de la humanitat, els primers homes i dones vivien en comunitat per tal de protegir-se els uns als altres i de sobreviure mésfàcilment. I per viu- re en comunitat cal un mínim de comunicació. La mateixa arrel comuna decomunitat i comunicar-se (comunic-) indiquen la relació que hi ha entre una i l'altra. Però la gola d'aquests primers homes i dones no estava preparada per emetre els sons que avui entenem com a parla, i la seva capacitat intel·lec- tual -inferida a partir de les restes humanes trobades- sembla que tampoc no eragaire reeixida, per la qual cosa abans de ser capaç de parlar, els gestos i uns molt rudimentaris sons foren la seva manera d'expressar, de manera ins- tintiva, els sentiments, les emocions i la situació personal. Amb el pas dels anys i l'evolució de l'espècie humana, l'ésser prehistòric, amb una sèrie d'esforços guturals, va aconseguir proferir alguns sons que expressaven alguna cosa del quepensava i sentia, però amb això no en tenia prou per explicar tot el que pensava, i així, modificant els incoherents crits que arrencava del seu coll, va formar un sistema de sons articulats que, per tradició, devien representar les mateixes idees, i va néixer laparaula.

1.1.Concepte de llenguatge oral

El llenguatge oral és el mitjà per excel·lència de què disposen els éssers humans percomunicar-se amb els seus semblants i consisteix essencial- ment en una sèrie de signes sonors (fonemes) combinats en formes i se- qüències diferents. No és l'única eina possible de comunicació, ja que al llarg de la història les persones han desenvolupat diversos tipus de llen- guatge: corporal, plàstic, musical, etc., però amb el pas del temps el llen- guatge oral, per la rapidesa en la transmissió demissatges i la seva intel·ligibilitat, ha esdevingut l'eina idònia per a la comunicació.

El llenguatge oral és un sistema arbitrari i convencional de signes sonors produïts per persones amb la intenció de comunicar-se i que tenen un significat conegut per un cert nombre d'individus.

L'origen de les llengües Al segle XVIII el filòsof alemany Leibniz va suggerir que totes les llengües queexisteixen o han existit procedeixen d'un únic protollenguatge. Aquesta hipòtesi rep el nom de monogènesi.

De la definició de llenguatge oral podem extreure alguns trets que carac- teritzen el llenguatge:

1 de 15

17/10/11 15:23

fp:importacio:sscc:edi:pdf:1752c05:u2:1_...

https://eines.ioc.cat/doku/fp:importacio...

El llenguatge oral és un sistema, vol dir que és un tot organitzat iinter- relacionat presidit per una sèrie de regles. Convencional, significant la unió entre és significat d'un (concepte) entre i la

(paraula)

fruit

acord

comunitat de parlants. Arbitrari, significa que no hi ha, gairebé mai, relació natural entre uns sons i les coses que representen, és a dir, els noms que donem als ob- jectes i esdeveniments del món els han creat les persones. Hi ha unagran varietat de llenguatges que semblen molt diferents però que comparteixen algunes propietats fonamentals, com les següents: Totes les llengües humanes són orals i la majoria tenen formes gràfi- ques per representar-les, cosa escriure el que s'ha verbalit- zat oralment. fonemes. Totes assignen el significat a la paraula de manera arbitrària, una pa- raula no té per què sonar com la cosa a quèes refereix, encara que hi ha paraules que sí que ho fan, com és el cas dels sons onomatopeics. En totes s'utilitzen oracions i totes tenen mètodes generals a partir dels quals es poden formular les regles gramaticals.
Inici del llenguatge Sembla que el llenguatge es va iniciar amb l'home de Neandertal, però no va ser fins a l'Homo sapiens, que disposava d'un crani i una cavitat bucal més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lenguaje oral
  • Lenguaje Oral
  • Lenguaje oral
  • Lenguaje oral
  • Lenguaje Y Oralidad
  • Lenguaje Oral
  • lenguaje oral
  • Lenguaje oral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS