Lenin

Páginas: 2 (464 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2014
VLADIMIR ILYICH LENIN

Vladimir Ilyich Lenin va néixer el 10 d'abril 1870 en Simbirsk, Rússia, i va ser líder revolucionari rus, líder del grup bolxevic, polític comunista, principal dirigent dela Revolució de l'anomenat octubre vermell i comissari del poble en La unió Soviètica

En 1886 va morir el seu pare a causa d'una hemorràgia cerebral. La tragèdia no va acabar aquí, doncs un anydesprés, el seu germà major, Aleksandr Uliánov, va ser afusellat acusat d'atemptar contra el Tsar.
Aquest mateix any, Lenin va finalitzar amb els seus estudis en el Liceu de Simbirsk i va ingressar en laFacultat de Dret de la Universitat de Kazán. És allà on va començar a tenir proximitat amb diferents grups revolucionaris. El 7 de desembre de 1887, va ser deportat a un poble de la província deKazán sota vigilància policial per la seva demostrada ideologia revolucionària. Lenin va aprofitar el seu temps per escriure alguns textos en contra dels populistes.
Després de ser capturat per la sevaideologia i desterrat a Sibèria, Lenin va contreure matrimoni amb Krúpskaya.
Una vegada començada la Primera Guerra Mundial, la figura política de Lenin va començar a expandir-se, convertint-se en unafigura clau a Rússia.
En 1915, Lenin va intentar convèncer als representants que facin pròpia la consigna: "Transformar la guerra imperialista en guerra civil", encara que no va tenir èxit.
Amb laPrimera Guerra Mundial, el poble rus es va veure submergit en la pobresa i en el totalitarisme dels tsars que ja no tenia raó de ser. És l'any 1917, el poble es va unir al crit de "Visqui la llibertati el poble!" i es va organitzar en soviets.
Des d'aquest moment es va començar a gestar una revolució en contra del govern capitalista encapçalat d'una banda dels sectors burgesos de la Rússiapost-tsarista. Per evitar aquest
cop per part dels seguidors de Lenin, la presidència del govern provisional va passar a mans Kerenski, qui va ordenar immediatament que detinguessin a Lenin i el mateix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Leninismo
  • lenin
  • lenin
  • Lenin
  • Lenin
  • lenin
  • Lenin
  • Leninismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS