Leonardo da vinci

Páginas: 13 (3096 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2011
Biografia

Leonardo va néixer a Vinci,una petita localitat situada a poques llegües de Florència, a la vora de l'Arno.
La partida de naixement de Leonardo ens diu que va venir al món l'any 1452, el 15 abril, un dissabte, a les 3 de la matinada. El seu pare va ser Ser Pietro da Vinci, futur notari de la República de Florència, que tenia en aquells moments 23 anys. De la mare únicament se sapamb seguretat que es deia Catalina i que era de classe humil, probablement filla de llauradors.
El seu pare va deixar a Leonardo amb la seva mare en néixer i se'n va anar a Florència, allà es va casar amb una dona anomenada Danna Albiera. Va passar un temps i veient el seu pare que no podien concebre fills va anar a buscar a Catalina per acceptar Leonardo com a fill seu i portar-lo a Florència.Catalina va acceptar pensant així que aconseguiria una vida millor per a Leonardo; a partir d'aquest moment no se sap res més de la mare de Leonardo. Danna va acceptar amb gust el seu fill, Ser Pietro i ella el van educar en tots els camps i van accedir a que treballés en un taller d'art amb Andrea Verrocchio. El seu pare pensava que tot formava part de la seva formació però gran va ser la sevasorpresa quan Leonardo li va manifestar la seva decisió de dedicar la seva vida a l'art. Hi va haver un enfrontament entre pare i fill, en el qual Leonardo va mostrar tot el seu caràcter per primera vegada a casa seva. Al final va convèncer al seu pare i es va quedar al taller com a aprenent.

El 1472 Leonardo va acabar el seu període d'aprenentatge i va ser inscrit en la Corporació de Pintors deFlorència com a mestre. Professionalment ja estava capacitat per rebre encàrrecs i poder tenir el seu propi taller, però va preferir seguir treballant amb Verrocchio, com a ajudant fins a assolir un complet domini tècnic i descobrir el seu propi estil.
Verrochio ( Andrea di Michele di Francesco di Cioni), nascut a Florència el 1435 havia col•laborat amb Donatello com a escultor i amb AlessaBaldovinetti com a pintor,treballant en l'estil clàssic del primer renaixement florentí. Posteriorment va impartir classes a l'Acadèmia de Florència, tenint com a alumnes a Leonardo da Vinci i Botticelli.

Mentre Leonardo es formava al taller va aconseguir poder accedir a diversos cadàvers de la facultat de medicina de diferents malfactors i assassins. Leonardo es va dedicar a disseccionar-los i va ferrepresentacions de tot el cos humà incloent-hi els ossos i els músculs més petits. També va fer dibuixos molt exactes de diferents òrgans de tot el cos.
Va estar un temps treballant amb el seu mestre fins que va començar a realitzar obres per si sol. La seva obsessió pel perfeccionisme propi d'un geni va fer que no acabés moltes de les seves obres.
Durant aquesta època Leonardo comença adissenyar màquines de guerra i altres treballs d'enginyeria militar.
Ell era artista per entreteniment, i volent fer coses noves va veure que Ludovico Sforza, duc de Milà buscava un enginyer militar. Leonardo es va afanyar a escriure deu raons per les quals ell havia de ser elegit pel treball. Aquestes deu raons eren deu invents que segons ell es podien dur a la pràctica i que li permetrienguanyar moltes batalles. De les deu raons que va dir està poder destruir tota una plaça assetjada que es resisteixi a ser envaïda, almenys que no estigui edificada sobre roca i la construcció de camins i rases en ziga-zaga silenciosos per arribar a un lloc determinat, encara que hagués de passar per sota de fossats i rius.

Leonardo va marxar doncs a Milà el 1482. Es pot dir que no el van deixarobrar com a enginyer en la seva totalitat. Va realitzar algunes obres importants de dessecació de pantans i de construcció, que fins llavors ningú s'havia atrevit a emprendre, i que demostren fins a quin punt dominava l'enginyeria. No obstant això, encara que se suposa que es va ocupar de vigilar la fosa de bombardes i altres armes convencionals, aquell treball que l'avorria aviat va quedar en mans...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • leonardo da vinci
  • Biografía de Leonardo Da Vinci
  • Vidas De Leonardo Da Vinci
  • Leonardo Da vinci
  • leonardo da vinci
  • Leonardo Da Vinci y las matemáticas
  • 2 Leonardo Da Vinci
  • Principios de leonardo da vinci

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS