Leonardo

Páginas: 2 (365 palabras) Publicado: 28 de agosto de 2014
Introducció
Aquest treball de recerca està dedicat a l’estudi d’alguns dels nombrosos àmbits pels quals es va interessar el fantàstic geni del renaixement Leonardo da Vinci (1452-1519). La sevainsaciable curiositat i la seva aguda capacitat d'observació el van portar a interessar-se per totes les branques del saber i per tots els aspectes de la vida, i per aquest motiu se’l considera artista,científic, enginyer, inventor, anatomista, escultor, arquitecte, urbanista, botànic, músic, poeta, filòsof, escriptor…entre d’altres.
Davant la impossibilitat d’abastar tota la seva obra, justificoel fet d’haver escollit només cinc temes, alguns dels més destacables, on l’artista va sobresortir. Molts dels projectes que va emprendre Leonardo van quedar inacabats quan altres van atreure el seuinterès; i, en relació als seus invents, es va limitar a concebre idees útils, però no es va esforçar per plasmar-les en models viables que poguessin funcionar, per la qual cosa la majoria de les sevesinvestigacions van ser especulacions teòriques sense conseqüències pràctiques. La hipòtesi a partir de la qual s’inicia aquesta recerca és la següent: “És Leonardo da Vinci el paradigma d’HomeUniversal del Renaixement?” Per trobar la resposta he intentat fer una aproximació a la figura de Leonardo mitjançant els temes següents: Escriptura, Música, Pintura, Arquitectura i Invenció.
El mètoded’elaboració del treball ha estat la prèvia recerca d’informació en llibres i Internet com a fonts principals, trobant molta matèria, cosa que, per una part, és molt positiva, però per l’altra suposa unagran dificultat, ja que, degut a la quantitat de dades, és molt més difícil resumir la informació que vull aportar a aquest treball.
El treball, a més, compta amb l’elaboració d’unes maquetes basadesen uns invents de Leonardo. La seva confecció i posterior fabricació ha suposat tot un repte, tenint en compte les poques dades que l’autor va deixar sobre aquests projectes, i el meu poc domini...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Leonardo
  • leonardo
  • leonardo
  • leonardo
  • Leonardo
  • Leonardo
  • Leonardo
  • Leonardo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS