Lerele

Páginas: 6 (1270 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2012
Models socials

La societat ens presenta un model del que significa ser dona: ser dèbil, dependent, submisa, estar sempre dedicada a la família, etc.

Encara que aquest model està canviant, la majoria de les dones van créixer amb ell o estan relacionades amb persones que encara ho creuen.

L’educació que dóna un o ambdós pares, influeix directament amb els fills; és a dir, una mare ambbaixa autoestima, submisa i fins i tot temorosa del marit o de la vida, pot ser l’adaptació com a model a seguir de la filla, en aquest cas les nenes tendeixen imitar a la seva mare.

En el cas del pare amb una autoestima baixa o inflada que prengui, com pot ser una actitud masclista, li inculcarà a la nena que la dona sempre estarà “per sota” del valor i importància de l’home , en canvi lapercepció que tindrà el fill serà totalment diferent ja que adoptarà la mateixa postura que el seu pare.

En quant a la maternitat i el matrimoni fa poc temps es pensava que ser dona era casar-se i tenir fils, equivocadament es pensa que si una dona no vol o pot mantenir una relació de parella, amb fills, és perquè ella “ esta malament”, que vol dir això, que la societat responsabilitza la dona delresultat de totes les seves relacions perquè ser dona es ser afectuosa, pacient, lliurada, aguantadora,etc...

Fins i tot molta gent responsabilitza, equivocadament, a la dona de les infidelitats de la seva parella, perquè no li dóna al marit, el que ell necessita.

Si la dona treballa fora de la casa seva situació es complica, perquè ha de complir amb la feina, sense descuidar les sevesaltres obligacions perquè la societat exigeix que la dona sigui mare, esposa, filla, mestressa de casa, cuinera, amiga, que estigui disposada 24 hores al dia, per complir amb les "obligacions" de tots els seus rols. I a més, que ho faci perfectament i sense enutjar.

Un dels elements mes remarcats en una dóna es la bellesa que és un conjunt de creences vinculades amb una societat i acceptada perella com una veritat indestructible a prop de com deuen mostrar-se els ésser humans.

A les dones d'avui, juntament amb la responsabilitat de procrear, se li exigeix ​​ser extremadament primes els que han determinat els actuals cànons de bellesa i com de vàlids són aquests.

Moltes persones mai s'han detingut a pensar quins interessos es mouen darrere de l'obligació que té la dona en aquestasocietat de dona ser prima, abandonant les seves formes naturals que, normalment, són les que més atrauen els homes.

L'espai televisiu que tantes vegades es dedica a programes que no aporten molt a la comunitat, podria incloure temes com aquest, que afecten tota la societat. L'anorèxia i la bulímia constitueixen un problema de salut pública cada vegada més notòria.

Les exigències que es posenavui per considerar una dona bella no són de sempre. En l'antiguitat i edat mitjana els patrons de bellesa ni tan sols es vinculaven al sexe femení i per tant, tampoc constituïen una exigència per a elles. Això passa recentment en el Renaixement, quan van passar a ser "un objecte decoratiu". I, en tot cas no s'ha d'oblidar que abans: "el cos gras era part de la bellesa".

Amb la qual cosa incloula seva joventut el que trobem en els mitjans de publicitat o encara més en els desfiles de models, com coneixem a la publicitat que és un mitjà en el que intervé per passiva i activa una gran diversitat d’aspectes com per exemples ocupacions , accions, etc..
També la coneixem com una forma de difondre una marca o promocionar la mateixa provocant i sent material de persuasió, aquest medis’utilitza com una peça principal per promocionar una mica l’home o la dona, en aquest cas ens centrem en la dona, tal com es diu la dona es considera sensual , atractiva la qual causa del aspecte biològic en molts dels homes la seva atenció, aquestes dones amb les que poden veure a les passarel·les en programes de televisió les famoses models d’una contextura perfecta respecte a la societat....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lerele
  • lerele
  • Lerele
  • Lerele
  • Lerele
  • Lerele

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS