Lerelere

Páginas: 9 (2063 palabras) Publicado: 25 de enero de 2012
L’APARELL LOCOMOTOR I EL MOVIMENT

+27
Flag
Like this presentation?
Comments
Share
josepp (1 week ago)
t
Presentation Transcript
Slide 1
L’APARELL LOCOMOTOR I EL MOVIMENT Autor: Antonio Gotsens Banderas Tema 6
Slide 2
L’APARELL LOCOMOTOR I EL MOVIMENT Sessió 1
Slide 3
INTRODUCCIÓ Encarregat de fer possible que el cos efectuï tota mena de moviments, tant els voluntaris comels involuntaris. constituït pel: Sistema esquelètic Sistema Muscular Ossos Cartílags Articulacions Músculs estriats Músculs llisos És la part passiva del sistema locomotor. És la part activa del sistema locomotor. Formada per: Formada per: L’APARELL LOCOMOTOR
Slide 4
Activitats : Ficar el títol del tema a la llibreta. (recordeu que la llibreta val 1 punt) Copiar l’esquema de la unitat (pàg. 60)Respondre les preguntes de la pàg. 60 a la llibreta. Recordeu que s’ha de copiar l’enunciat.
Slide 5
L’os més petit del cos humà
Slide 6
L’APARELL LOCOMOTOR I EL MOVIMENT Sessió 2
Slide 7
L’ESQUELET: FUNCIONS I ELEMENTS Anomenem esquelet al conjunt d’ossos, cartílags i articulacions, que formen la part passiva del nostre sistema locomotor FUNCIONS DEL SISTEMA ESQUELÈTIC Sostenir i configurarel cos Ossos Articulacions ESQUELET Protegir els òrgans interns Intervenir en els moviments L’ESQUELET ESTÀ FORMAT PER Cartílags Plans Curts llargs Mòbils Semimòbils Fixes
Slide 8
L’ESQUELET: FUNCIONS I ELEMENTS L’ESQUELET HUMÀ Està constituït per 206 ossos. Uns formen part de: L’ESQUELET AXIAL (crani, columna vertebral, costelles i estèrnum) L’ESQUELET APENDICULAR (extremitats superiors,cintura escapular, extremitats inferiors i cintura pelviana).
Slide 9
Els ossos i les articulacions Cada part té una estructura òssia especial adaptada a les seves funcions. El nostre cos es divideix en tres parts: Cap Tronc Extremitats
Slide 10
Els ossos i les articulacions Els Ossos del cap El ossos del cap es divideixen en cara i crani. Els ossos del crani protegeixen l'encèfal. Els ossos de lacara amb cavitats que allotgen els ulls i els maxil·lars, on hi ha les dents. Tots els ossos del cap estan units entre sí, sense possibilitat de moviment, excepte el maxil·lar inferior.
Slide 11
Els ossos i les articulacions Els Ossos del tronc Al tronc podem distingir la columna vertebral i la caixa toràcica La columna vertebral, formada per 33 vèrtebres, allotja al seu interior la medul·laespinal. És l'eix central de l'esquelet: subjecta el crani i les costelles i està unida a les extremitats. Té forma sinuosa i està dotada d'una mica de mobilitat. La caixa toràcica està formada per 12 parells de costelles, que s'uneixen per darrera a la columna vertebral i per davant a un os allargat anomenat estèrnum. Protegeix el cor i els pulmons.
Slide 12
Els ossos i les articulacions Els Ossosde les extremitats Les extremitats es divideixen en les superiors i inferiors. Les superiors s'uneixen al tronc mitjançant l'omòplat i la clavícula (cintura escapular) Les inferiors mitjançant la pelvis, que està formada per diversos ossos soldats. (cintura pelviana )
Slide 13
Activitats: Què entenem per esquelet? Anomena les funcions de l’esquelet: Quina és la funció de l’aparell locomotor?Quins dos elements formen l’aparell locomotor? Quins elements formen l’esquelet i la musculatura? Quants ossos conté l’esquelet humà? En quines parts es divideix el nostre cos? Quins dos elements del sistema esquelètic podem distingir a la zona del tronc? En quines dos parts es divideixen les nostres extremitats?
Slide 14
Els ossos i les articulacions Vídeo explicatiu sobre l’aparell locomotor: ElSistema Esquelètic
Slide 15
L’APARELL LOCOMOTOR I EL MOVIMENT Sessió 3
Slide 16
Els ossos i les articulacions QUÈ SÓN ELS OSSOS? Són la part de l’esquelet que li confereixen rigidesa i resistència, els quals són com una mena de peces dures i poc flexibles. Funcions Sostenir Protecció Dipòsit de Calç i Fósfor Producció de glòbuls vermells i blancs
Slide 17
Tipus d’ossos Plans Curts Llargs...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS