Les 4 grans croniques

Páginas: 2 (379 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013
LES CUATRE GRANS CRÓNIQUES
INTRODUCCIÓ:
1.Que son les croniques?
Les cròniques són narracions de fets històrics coetanis dels seus autors, basats principalment en l’experiència dels mateixosautors.
2.Quina intenció tenen les cròniques?
Servir per enaltir la figura dels reis, justificar determinades accions polítiques i servir com a exemple per als futurs governants.
JAUME I
3.Qui ésl’autor?
La qüestió de l’autoria del Llibre dels fets ha estat motiu de polèmica durant gairebé dos segles, però avui s’accepta l’autoria reial de forma gairebé unànime.
4.Quins fets historics narra?
Unahistòria i una autobiografia en la qual el punt de vista del narrador fa coincidir les dues dimensions en una visió extremadament personal la qual va tenir Jaume I de la història i del poder, unavisió que necessitava una explicació i una justificació.
BERNAT DESCLOT
5.Qui fou?
Bernat Desclot va ser un historiador que escrigué la més antiga de les quatre grans Cròniques: Llibre del rei enPere d'Aragó.
6.Llengua i estil.
El narrador en tercera persona des d’un punt de vista extern, la qual cosa dóna aparença d’objectivitat i impersonalitat; vol exaltar la figura del rei Pere II. Elllenguatge de l’obra és senzill. El medievalisme es mostra en l’ús d’elements llegendaris.




RAMON MUNTANER
7. Perquè és la més coneguda en els àmbits internacionals?
Perquè es tracta de l’únicafont occidental que narra l’expedició catalana a l’Orient.
8.Explica breument la crónica.
La crònica dels successos narrats abraça des de l’engendrament de Jaume I fins a la coronació d’Alfons elBenigne. Primera part: Comprèn els capítols dedicats a Jaume I. Segona part: Abraça el regnat de Pere I però també el d'altres reis del casal de Barcelona.
PERE III EL CERIMONIÓS
9.Objectius de lacrónica.
Explicar bona part del seu llarg regnat. Concloure l’obra de reorganització de la memòria històrica del seu regnat. Oposar­se al seu rebesavi, Jaume I, del llibre del qual fa copiar un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les quatre grans croniques
  • Ramon Llull. Les 4 Grans Cròniques.
  • Les quatre grans croniques
  • Pr Les Quatre Grans Cròniques
  • Les quatre grans croniques
  • 4 cròniques
  • Le Quatre Grans Cròniques
  • Les quatre grans cròniques

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS